DISTRIBUIȚI

Inițiativa vicepreședinteleui CJT, Alexandru Proteasa s-a și materializat, după ce propunerea fusese anterior votată în plenul CJT. Pentru accesul la Muzeul Banatului, Muzeul de Artă și Muzeul Satului se va putea lua un bilet unic.

Măsura este inspirată din marile orașe ale lumi, făcută cu gândul la turism, cu toate că acum nu traversăm vremurile favorabile pentru călătorit. Biletul unic va costa 24 de lei, iar pentru turiștii veniși în oraș prin agenții de profil, el va fi și mai ieftin, doar 18 lei, dacă se vine cu grupul. Anterior, dacă cineva doarea să viziteze toate cele trei muzee plătea 5 lei la Muzeul Național al Banatului, 16,67 la Muzeul Națională de Artă și 20 de lei la Muzeul Satului, adică 41,67. Iată, noul bilet este și pentru timișoreni la aproape jumătate de preț.

Măsura a fost luată cu gândul la cei care vin aici în city-break. ”Mulți turiști vin în Timișoara pentru city break-uri, pentru una sau două zile. Biletul unic scurtează timpul petrecut la casierii, dar îi și îndrumă către toate cele trei muzee. Experiența lor în Timișoara este astfel mai amplă. Ne-am dorit să fim în pas cu lumea, cu atât cu mai mult cu cât fluxul de turiști români și străini va crește în următorii ani. Este o măsură care a fost cerută și de către reprezentanții HORECA în urma consultărilor pe care le-am avut cu aceștia”, spune vicele CJT, Alexandru Proteasa.

Vor exista și abonamente pentru muzee. Unul săptămânal va costa 95 de lei, air unul lunar, 190 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ