Melomanii timișoreni se pot bucura joi seara de un concert în preambulul Zilei Internaționale a Femeii. Celebra pianistă Ana Marija Makrovina va susține un recital.

Ana Marija Markovina s-a născut la Osijek, în Croația, în 1970, dar trăiește de mai mulți ani cu familia în Koln. Pianista s-a specialziat în descoperirea repertoriilor uitate și înregistrarea lor completă. A realizat peste 100 de CD-uri astfel, multe lansate în premieră mondială. în 2014, a lansat creația integrală pentru pian a lui Carl Philipp Emanuel Bach, o colecție de 26 de Cd-uri, primită cu mult entuziasm și distinsă cu Premiul Criticilor Muzicali Germani, „Diapason d’Or” (Franța) și nominalizarea pentru Grammy Award (SUA).

În ceea ce privește concertele, Markovina a cântat în peste 50 de țări cu peste 60 de orchestre în orașe mari, precum Viena, Roma, Milano, Londra, Amsterdam, Luxemburg, Moscova, St. Petersburg, Kiev, Tașchent, București, Sofia, Thessalonic, Managua, San Salvador, Panama, Mexico-City, Guatemala-City, San José, Chicago, Washington DC, Tokio, Kioto, Osaka, Nagoya, Sapporo. La Timișoara va interpreta creații de Wolfgand Amadeus Mozart, Frederich Chopin, Franz Liszt, Modest Petrovici Musorgski și Domenico Scarlatti.

Concertul de la Sala Capitol începe joi, la ora 19.

 

LĂSAȚI UN MESAJ