DISTRIBUIȚI

Chiar dacă suntem în pandemie și nu mai putem merge la teatru sau la un spectacol de operă, deocamdată, putem admira expozițiile operelor de artă în muzee. De joi, la Timișoara, pe gardurile sediului Băncii Naționale a României vor fi expuse fotografii în care timișorenii vor putea admira celebrele opera de artă de la Muzeul Prado din Madrid.

Expoziția ”Muzeul Prado iese în stradă” este organizată de Ambasada Spaniei la București, în colaborare cu Muzeul Național Prado din Madrid, cu sprijinul Băncii Naționale a României – Sucursala regională Timiș și Consulatului onorific al Spaniei la Timișoara. Expoziția se va desfășura în perioada 5-19 noiembrie, iar pe gardurile sediului BNR vor putea fi admirate 22 dintre cele mai reprezentative opere ale Muzeului Prado, unul dintre marile muzee ale lumii, cu peste 200 de ani de existență. Vor fi expuse reproduceri la scară de 1:! ale operelor lui Goya, Velasquez, Rubens, Boticelli, Rembrandt sau Hieronymus Bosch.

Expoziția a mai fost prezentată anterior în alte orașe din America Centrală, America de Sud, Filipine, Sua,d ar și Spania. Expoziția ne oferă o imagine asupra picturii europene, de la începutul secolului al XII-lea, până în primii ani ai secolului al XX-lea. Din motive legate de pandemie, nu va exista un vernisaj al expoziției.

foto: tvl.ro

LĂSAȚI UN MESAJ