Deși nu s-a anunțat nici până astăzi calendarul oficial pentru evenimentele organizate la Timișoara în 2023, Centrul de Proiecte al Municipiului  caută observatori culturali pentru tot ceea ce se va întâmpla în oraș anul viitor. Nu se precizează sub ce formă va fi remunerația acestor observatori.

Programul cultural al anului 2023 este caracterizat de cei de la centru ca fiind de ”o complexitate și diversitate fără precedent în România”, conform celor de la Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Peste 40 de instituții și organizați sunt implicate în acest program cultural, și instituția spune că din acest motiv, e nevoie d eobservatori externi. Observatorii vor documenta evenimentele din finalul acestui an și cele de anul viitor, sub coordonarea și cu sprijinul centrului. Se caută persoane cu roluri și profiluri diferite, fiindcă și evenimentle vor fi diferite.

Firește, se caută în primul rând persoane cu experiență în domeniul cultural, care trebuie să remarce cum se organizează și produc evenimentele vulturale, dar și cum are acces publicul, capabile să dea sugesiti de îmbunătățire. Un avantaj în al cei care au implementat, manageriat monitorizat sua evaluat proiecte cu fonduri publice din domenii precum cultură, educație, dezvoltare, cercetare, cooperare transfrontalieră/internațională.

Cei care vor deveni observatori vor participa la evenimente efectiv, le vor documenta și apoi, vor contribui la monitorizarea și analiza implementării proiectelor. Datele vor fi apoi introduse într-o platofmră digitală. Cei care doresc să devină observatori trebuie să trimită un CV și o motivație, dar și linkuri spre eventuale proiecte la care au participat. E necesară completarea acestui formular de înscriere.

Selecția va fi continuă, potrivit cleor de la centru.

 

LĂSAȚI UN MESAJ