CFR Timișoara s-a impus clar, la scorul de 6-1, în meciul cu Sepsi Sfâtu Gheorghe, penultimul din sezonul regulat. Dacă prima repriză a fost mai echilibrată, în a doua, gazdele au dominat categoric.

Din primul minut, Gustavo Anderson a nimerit bara. Timișoara a dominat debutul reprizei a doua, iar portarul Papp a fost foarte aproape de autogol în minutul 6, dar a trimis în bară, pus în încurcătură de un șut al lui Nemițanu. Ulterior, raportul de forțe s-a mai echilibrat, dar tot cu un plus pentru Timișoara. Valetin Ilaș a dschis scorul în minutul 18. În același minut, la reluarea jocului, portarul Papp era ieșit, iar Gustavo Anderson a profitat și a înscris și la pauză s-a intrat la scorul de 2-0.

Sepsi a jucat cu portar îaintaș la reluarea jocului, dar în zadar. Din minutul 24, Mihnea Toader. Rapid, în minutul următor, Georgel David a înscrie și el, și s-a și accidetat de la semi-distanță. Golurile nu s-au oprit aici, și Gabriel Almeida a dus scorul la 5-0. Cu o pasă bună, Andrie Nemițanu a mărit diferența din minnutul 30, iar oaspeții au dat golul de onoare în minutul 35, prin Matyas Mathis. Tabela s-a închis chiar în ultimul minut, grație aceluiași Toader.

Robert Lupu a fost cu atât mai mulțumit de rezultat, cu cât a ținut să laude adversarul. ”O echipă care se apară foarte bine. Au liniște, au un proiect frumos. Au suprins campionatul acesta, au adus un plus valoare cu siguranță. Lucrează foarte bine, au liniște, au o conducere bună. Toată structura lor se întinde pe ani lungi, au un buget structurat bine, au susținere, au tot ce le trebuie ca să crească. Astăzi era clar că trebuie să câștigăm. Problema era când intră golul. Am pregătit bine meciul, știam că au multe faze tactice, pentru că nu dispun de străini, dar joacă foarte bine. Noi avem un joc tot mai bun, rapid, vertical, avem jucători care au calitate înaltă”, a declarat Lupu.

Antreonrul Szabolcs Manya spue că experiența a fost atuul timișoreilor. ”Era greu pentru noi că Timișoara a ținut mai mult de minge. Noi avem o echipă tânără, așa că trebuia să alergăm și după minge, și după scor. Mai ales după golurile primite. Am făcut două greșeli personale la primele goluri, am reușit să rezistăm până în minutul 18 bine. Apoi a fost greu să ne mai ridicăm, cu moralul copiilor. Dar învățăm din scorurile, rezultatele acestea și greșelile. Lucrăm pentru viitor. Nu ne-a mers jocul cu portarul scos, pentru că e lipsește puțin experieța și personalitatea, dar vom lucra și la asta. Nu avem ce să facem”, a declarat antrenorul-jucător.

CFR Timișoara are meci din nou duminică, de la ora 18, la Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, în sferturile Cupei României. În campionat, ultimul meci al sezonului regulat va fi la United Galați în 5 martie, ora 17,30.

 

LĂSAȚI UN MESAJ