CFR Timișoara s-a impus la scorul de 8-1 în a doua partidă din sferturi, cu West Deva. Și sub Cetate a câștigat tot formația bănățeană, astfel că elevii lui Robert Lupu vor juca din nou în semifinalele campionatului.

De altfel, CFR a marcat din primul minut, prin Mihnea Toader. West-ul a egalat la fel de reped,e prin Răzvan Radu. Din minutul 4, Felipe Angulo a înscrie pentru 2-1, iar peste patru minute, Carlos Bermudez a mărit avantajul. În minutul 19, Mimi Stoica, antrenorul-jucătorul al devenilor a trimis în bară. În ultimul minut al primei reprize, Nastai a marcat pentru scorul de 4-1 la jumătatea meciului, un avantaj bun pentru tânăra echipa timișorenaă, lipsită la acets joc de aportul lui Nemițanu.

CFR a continuat să domine clar și în repriza a doua. Deva, o formație cu jucători cu șatet vechi în futsalul românesc, dar care se întâlnesc doar la meci și vin chiar din colțuri diferite și îndepărtate ale țării, nu a mai putut marca și nici presa Timișoara să facă multe faulturi. Mihnea Toader a marcat pentru 5-1 în minutul 24. Imediat după a trimis mingea în plasă și Andrei Grosu, iar Toader a semnat hat-trick-ul în minutul 29. Ultimul gol l-a marcat columbianul Angulo. Astfel, calificares s-a tranșat din două meciuri și nu a mai fost nevoie de jocul de marți.

Robert Lupu a fost mulțumit de cum au jucat tinerii români. ”E ceea ce ne-am dorit. Un joc bun pentru noi. de acum începe greul. Dar a fost un joc bine de jucat. A fost exact ce ne-am dorit: să facem o strategie bună, am avut niște obiective bune. Aceasta e trupa noastră. Băieții încep să înțeleagă lucrurile noastre. Se simt ecă au vneit cie doi columbieni. Avem un pic de prospețime. Și ei se simt mai în largul lor, că au timp de schimbări. Poate ne lipsește maturitatea unori. Jucăm mult în viteză și nu știm să gesitonăm efortul. Vor veni meciuri grele, foarte dificile, cu echipe mari. Sper să ne rpezentăm bine. Astăzi am intrat puțin, doar în cele trei-patru minute în care ne-au dominat în prima repriză. Am itnrat să liniștesc jocul, că asta nu știu ei să gestioneze. În rest s-au comportat foarte bine. Viitorul e al lor”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Mimi Stoica a punctat din nou că West Deva, locul 5 din 7, nu face antrenamente și că situația clubului în viitor e incertă. ”Într-adevăr, a fost un meic un pic mai dur, dar, recunosc, ei mai organizați, mai disciplinați. Au avut și relații de joc. La noi se vede că ne întâlnim la meci. Am avut mulți absenți: Al-Ioani, Florea, Covaci, Țipău. Din păcate, nu ne-am putut strânge, avem și alte joburi. Dar o facem de plăcere. E greu de alergat după rezultat. Ei au fost cu golurile, noi am fost cu ratările, și alergând după gol, riscăm puțin și s-a văzut în a doua reprize, că au marcat pe spații mai mair. Ceea ce le convine, jocul pe spații, sunt mici, rapizi,. Deocamdată nu știm ce va fi anul viitor. Sperăm să ne revedem cu bine”, a punctat Stoica, antrenor-jucător.

CFR Timișoara va fi gazda primului meci al semifinalei, deoarece a terminat sezonul regular pe 4 și va juca cu ocupanta primei poziții, United Galați. Se joacă pe sistemul cea mai bună echipă din trei meciuri. Primul va fi în 2 mai de la ora 17 la Timișoara.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ