CFR Timișoara a pierdut cu 3-2 meciul cu CSM Deva jucat luni seara, din prima rundă de play-off. După meci, Robert Lupu, care s-a angajat ca director al clubul sportiv din Săcălaz, a recunoscut că se va opri din activitatea de antrenorat. 

Mciul a început intens, și, după 7 secunde, Wellington s-a pus singur jos pe parchet, deoarece a primit o lovitură de la Savio și a început să aibă o sângerare nazală. a revenit după câteva minute în teren, iar arbitrii nu au considerat că a fost fault. Din minutul 4, Nemișanu a deschis scorul cu un șut plasat de la semi-distanță, dar bucuria a ținut doar un minut. S-a jucat deschis, iar Deva a egalat rapid, prin Nastai, cu un șut din apropierea porții. CFR a marcat din nou în minutul 12, prin David, dar din minutul 17 a rămas fără Lungu, pentru că portarul s-a simțit rău. Deva a terminat jocul cu Simic portar înaintaș, iar CFR cu cinci faulturi, pentru scorul de 2-1 la pauză.

Deva a fost mai montată în joc și astfel, a putut reveni în repriza a doua. În minutul 30, Ramic a trimis un lut în bară. Pericolul a continua,t iar un minut mai târziu, Iancu, intrat între buturi în locul lui Lungu, a intervenit excelent la o acțiune a lui Savio. Deva a continuat cu presiunea, în minutul 35, După o minge trimisă în fața porții de Savio, Dobre a împins-o și l-a învins pe Iancu. Rapid, Deva a marcat din nou, prin același Ramic. Pe final, în ultimul minut, CFR a jucat cu Ilaș portar înaintaș, dar fără succes și astfel, a început playoff-ul cu stângul.

Robert Lupu pune situația pe seama problemelor medicale din lot. ”Greu de digerat cu Deva. Știm că e derby. Suntem afectați, normal. Eram aproape, dar a doua repriză, în ultimele minute, au presat foarte bine. Au meritat. Pe final nu am mai făcut ce trebuie, ce am pregătit la antrenament, dar cred că și din punct de vedere fizic… Am avut foarte mulți accidentați. Am avut zile în care trebuia să încărcăm fizic, dar, din păcate, ne-am chinuti să ne recuperăm. Suntem în pioneze cu Gustavo, sunt câțiva jucători care nu sunt la forma maximă. Dar bravo lor, cred că chiar dacă Deva a avut tot lotul valid, cred că noi am arătat determinare și am arătat că a fost prezenți în joc. Noi am coborât puțin fizic și nu am mai putut ține ritmul. Problema noastră e Gustavo, care nu se poate antrena. Lungu cu trei zile înainte a avut o mică intervenție și s-a speriat un pic. Eu vreau să fac o pauză. am nevoie de un răgaz, un timp”, a declarat Lupu, care din vară nu va mai antrena.

Roger Augusto a vorbit și el despre căderea fizică a Timișoarei. ”A fost un meci dificil. Dar am avut și mai mult noroc. Acest rezultat e însă doar la început de play-off, nu reprezintă nimic.  Echipa a avut momente bune de joc și cred că este posibil să luptăm în continuare pentru finală. Echipa a început bine, cu ocazii bune ratate. Și poate a pierdut puțin din încredere. La pauză am vorbit să joace ceva mai colectiv. Am simțit că Timișoara e obosită și asta ne-a dat ocazia să punem mai mult presiune pe ei. Asta nea- readus în meci. Apoi a fost futsal, cu șansă , ocazii. Adversarul e una dintre cele mai bune echipe din campionat”, a spus antrenorul Devei.

CFR Timișoara joacă din nou lunea viitoare, de la 18,30, la Galați. În Cupa României, CFR va juca acasă cu Mausoleul Mărășești în semifinală, iar turneul va fi în 2-3 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ