CFR Timișoara a cedat la scorul de 4-1 acasă cu United Galați, în primul meci al semifinalei campionatului. A fost un joc cu multe momente de echilibru, dar și cu scandal la adresa arbitrajului.

Prima repriză a fost una în care s-a marcat doar pe final. Daniel Araujo a înscris după o minge venită de Dos Santos (Pele). Galațiul a dominat jocul și la reluare, iar experimentatul brazilian a marcat pentru 0-2 în minutul 24. Până la urmă, și tinerii CFR-ului au avut o zvâcnire de orgoliu, iar Mihnea Toader a redus diferența în minutul 34, după o acțiune personală. Timișoara a scos portarul pe ultimele minute, iar când mai erau 59 de secunde, United a făcut al șaselea fault. Nemițanu a tras slăbuț de la 10 metri, iar Petrișor Tonița a parat cu piciorul.. Cu poarta goala, Ignat a făcut 1-3 când mai erau 33 de secunde, iar Cireș a închis tabela, tot când între buturi nu era nimeni.

Au fost și multe reproșuri vocale la adresa arbitrajului, din partea ambelor formații. Robert Lupu nu a vrut să  fie prea critic. ”Trebuie să mergem măcar în prelungiri zic eu. A doua repriză am forțat bine. Ei au marcat pe greșelile noastre de poziționare. Una peste alta cred că un scor egal și mai departe preungiri era mai corect. Ratările noastre în a doua repriză….Am avut eu, a avut Ilaș, Nastai, am avut 10 metri. Toate le-am apucat să dăm! În a doua repriză s-a văzut că ei au căzut fizic, deși aveua banca mai lungă. Deși trebuie să forțăm, că era clar că ei joaăc mai la trecereea timpului. Experienșa lor și-a spus cuvântul. Noi nu am putut marca. N-aș vrea…În momentul în care ai situații de a marca și te legi de…Arbitrii au fost sub nivelul meciului, ca de altfel, în multe meciuri”, a spus Lupu.

Florin Ignat a spus că se aștepta la un meci foarte greu. ”Răsuflu ușurat pentru că am câștigat. Am știut de la început că ne așteaptă un meci foarte greu. Au un antrenor foarte bun. Să spunem mersi că am câștigat. Dacă era echipa aceasta de la începutul campionatului, cu siguranță astfel ar fi arătat altfel. Și așa au arătat foarte bine. Se vede că se lucrează. Sperăm să mai câștigăm încă o dată la Galați și să mergem în finală. Noi nu am jucat un meci oficial de o lună. Ama vut o pauză foarte mare, am avut jucători accidentați care au făcut antrenament doar câteva zile înainte de acest meci și s-a cunoscut asta. Ne-am ausmat acest lucru. Cel mai important e că am reușit să câștigăm”, a precizat antrenorul Galațiului.

Semifinala se joaăc pe sistemul cea mai bună echipă din trei meciuri. La Galațis e va juca dumincă de 19,30. Dacă va câștiga CFR va mai fi un meci luni, dacă se impune United, va merge în finală.

LĂSAȚI UN MESAJ