DISTRIBUIȚI

CFR Timișoara a pierdut cu 2-1 meciul cu United Galați, după un joc foarte disputat. Partida nu a fost scutită de tensiuni, specifice unui meci de futsal din liga românească, în care ambele echipe și-au dorit foarte mult succesul.

A fost un joc în care niciuna dintre echipe nu și-a permis vreo neatenție defensivă, de aceea s-a și marcat atât de puțin. Galațiul a înscris în minutul 11, printr-un șut plasat de pe semicercul de 6 metri al lui Octavian Cireș, care a primit o centrare din dreapta. Peste trei minute, moldovenii au înscris din nou, de data aceasta printr-un șut senzațional al lui Robert Crișan, de peste 15 metri.

Din minutul 18, Galațiul a rămas fără Burdujel, eliminat după un cartonaș roșu, pentru că nu a fost un meci fără tensiuni. CFR a jucat pe final de repriză fără portar în atac, iar astfel au și redus diferența, cu un gol marcat de Valentin Ilaș chiar înainte de pauză. Ambele echipe au jucat la fel de atent și în repriza a doua, fără să lipsească duritățile. CFR a mai încercat să joace cu un jucător de câmp în plus, dar nu a mai putut înscrie.

Robert Lupu a explică că la CFR, momentan nu se poate mai mult. ”Aceste meciuri au rolul de a ne arăta ce valoare avem. Din punctul meud e vedere, Deva și Galațiul au experiență. S-a și văzut, Galațiul din două faze fixe au reușit să câștige. Aceste două meciuri nu erau atât de importante să le jucăm la victorie, pentru că echipele sunt favorite. Dacă vom reuși să trecem de la semi-profesioniști la profesioniști toată echipa, eu cred că vom, cu această echipă, poate cu îmbunătățire sau două, ne-am putea bate cu oricine. Patru jucătorii din primii șase-șapte mai lucrează. Nemițanu și Plopeanu, Ilaș joacă la Liga a IV-a, Vârlan la fel. Dacă reușsim să fim cu gândul doar la sală, cu vreo doi-trei profesioniști din a doua parte a campionatului…Avem regula U23, am adus juniori care nu sunt de la futsal. Toată lumea știe că nu-i jucăm acolo și superioritatea e practic anulată, jucăm acolo doar ca o surpriză. Echipele lasă zona aceea liberă, ca să rămână juniorul. Ei au juniori mai experimentați în futsal și dacă scoți portarul-jucător, știu unde să bată”, a spus Lupu.

Florin Ignat a avut cuvinte de laudă la adresa Timișoarei. ”Două echipe foarte bune ale campionatului. S-a văzut și Timișoara că au jucători foarte buni. Chiar dacă sunt în vârstă. Și eu sunt în aceeași situaței, știu lucrurile acestea. au jucători foarte buni, cu siguranță sunt o pretendentă la titlu. Așa e în timpul meciului. Și ei au avut de reproșat, și noi. Am avut de suferit în a doua repriză. Știam că așa va fi a doua repriză, cu echipa Timișoarei la conducere, dar le mulțumesc băieților pentru sacrificiul făcut în acest meci după o deplasare foarte lungă. Felicit și echipa din Timișoara”, a spus antrenorul-jucător de la United.

Marțea viitoare, CFR va jcua în deplasare la Sportul Ciorăști.

LĂSAȚI UN MESAJ