CFR Timișoara a cedat la scorul de 4-0 acasă, în prima etapă din retur, cu United Galați. Meciul cu campioana a fost echilibrat până la un anumit punct, iar pe final, moldovenii s-au desprins la diferența convingătoare.

La această partidă, a lipsit Stefan Krstic, deoarece sârbul a trebuit să meargă până în țara natală, pentru a nu avea probleme cu viza. Au jucat însă Plopeanu și Nemițanu. Meciul a fost echilibrat, iar la pauză s-a intrat cu 0-0. Scorul l-a deschis până la urmă un fost jucător trecut pe la Timișoara, Daniel Araujo, care a marcat în minutul 24. Peste trei minute, Robert Lupu a prins un șut bun, care s-a dus însă în bară. Din minutul 33, Galațiul a ajuns la cinci faulturi, în timp ce gazdele aveau trei, pentru ca peste patru minute, situația să ajungă egală. În penultimul minut, Araujo a marcat din nou, iar CFR a jucat cu portar înaintaș. Cu poarta goala, portarul Tonița a putut marca din poartă în poartă, iar Ignat a stabilit scorul final, la o fază similară.

Lupu a fost mulțumit d ejoc și a spus că CFR nu se bate cu campioana en-titre. ”Era normal, la 2-0 am dat două cadouri. Două goluri, n-ai voie să greșești așa. Asta e, din păcate. A muncit foarte mult, știam că avem un meci foarte greu azi, dar la 2-0 mai era un minut și era normal. Eu zic că am jucat bine, am făcut iar o eroare, două. Dar lupta noastră nu e cu Galați, lupta noastră e cu celelalte contracandidate. Noi ne dorim și din aceste meciuri să scoatem. La 1-0, dacă bara mea era gol, putea fi alt meci. Dar la 2-0..E o echipă cu experiență, care a căpătat și mai multă experiență în Champions League. Se văd jucătorii. Noi am adaptat azi alt stil de joc, am jucat un pic mai jos, i-am lăsat să domine și să nu fie pe contre.Avem nevoie de oameni din Timișoara, jucători care cunosc fenomenul, străinii sunt foarte scumpi. Krstic dacă venea la meci, depășea zilele și nu mai avea viză”, a spsu Lupu.

Florin Ignat a spus că Timișoara a opus o rezisetență bună. ”A fost un meci foarte greu, cum ne-am așteptat. Cu siguranță e cam dur scorul pentru echipa din Timișoara, zic eu. Dar sunt foarte fericit în primul rând, pentru cele trei puncte pe care le-am luat. Timișoara e o echipă foarte bună, așezată în teren foarte bine și sunt sigur că o să pună probleme la toate echipele din campionat. După mine, Daniel e cel mai bun jucător din campionatul nostru și suntem bucuroși că îl avem. Sperăm să rămână a noi și la anul. Campionatul de futsal e ușor în scădere, dar e echilibrat. Miș-aș fi dorit să fie animat campionatul, cu rezultate de fiecare dată altele, dar, din păcate, așa trebuie să mergem înainte”, a declarat antrenorul-jucător de la Galați.

Lunea viitoare, de la ora 17, Timișoara primește vizita celor de la Autobergamo Deva.

LĂSAȚI UN MESAJ