CFR Timișoara a triumfat cu 5-4 în semifinala Cupei României, la turneul Final Four organizat la Timișoara,în fața adversarului mai slab cotat Mausoleul Mărășești. În prima semifinalăa  zilei, CSM Deva a trecut lejer, cu 4-1, de Sepsi Sfântu Gheorghe.

Din minutul 2, Timișoara a înscris prin Andrei Nemițanu, dar anterior fusese un fault în atac și nu se justifica lăsarea avantajului, dar brigada de arbitri, una cu o prestație mediocră tot jocul, s-a făcută că nu a văzut. Lupu, care a jucat după ce a fost și la serviciu la clubul sportiv din Săcălaz, a trimis în bară, iar din minutul 16, el a făcut 2-0, după o combinație cu George David. CFR nu a jucat însă pe măsura pretențiilor echipei, iar din minutul 18, Octavian Cireș a redus diferența la 2-1. În penultimul minute, Mărășești, a primit lovitura de penalizare de la 10 metri, după ce CFR a comis și al șaselea fault. David Petică nu a putut însă egala chiar înainte de pauză, într-un moment bun.

La reluarea jocului, Andrei Nemițanu a marcat pentru 3-1, după o nouă acțiune sigură. Peste două minute, Mausoleul a continuat să țină aproape, după ce Petică a tras, Lungu a fos tpe direcție, dar mingea a trecut ”prin” portar. Peste un minut, ordinea a restabilit-o Gabriel Almeida, cu un șut plasat pentru 4-2. Din minutul 26, a fost 4-3, pentru că Gabriel Iliescu a tras la o fază la care Lungu nu era pe direcție. Gustavo Anderson a dus din nou gazdele la diferență de două goluri, în minutul 33. Dar peste două minute, Daniel Petică a recuperat un balon al o fază la care feroviarii ”dormeau” și a înscris. Deși moldovenii au jucat de multe ori cu portar înaintaș, egalarea nu mai venit, pentru niște prelungiri poate meritate. În ultimul minut, Ovidiu Tudose a oprit cu mâna un balon expediat de Lupu din propria jumătate spre poarta goala și a fost eliminat.

Robert Lupu a spus că din șase jucători utilizați, doar jumătate erau mental acolo. ”Puteam să ne facem meciul ușor, dar, din păcate, cred că am fost prea relaxați. Eram prea siguri că câștigăm. Am făcut și câteva erori, dar ne-am făcut meciul singuri greu. E rău pentru noi, pe lângă faptul că am avut doi oameni lipsă, în șase inși ne-am făcut meciul greu și am și depus multă energie, aspect care nu prea e bine. Dar sperăm ca mâine să fie alt meci. Doi-trei jucători au venit prea relaxați. Am luat două-trei goluri pe care n-ai voie să le iei, indiferent cum e. Iei un gol că nu ai atitudine, pierzi omul, dar nu poți tot meciul să pierzi omul. Doi-trei au fost lips azi total. Din șase, cred că am fost trei la meci. Defensiv, în momentul în care atacă adversarul poarta și tu îl lași să se demarce și mergi pe teren, e normal să se creeze. Eu am fost la meci azi. Eram în cinci oameni dacă nu jucam eu. Știam că trebuie să joc mult. Sperăm că ne-am schimbat mentalitatea și vom lupta pentru trofeu. Am venit direct de la muncă, și mâine fac la fel. Mi-a fost teamă să nu fim și egalați pe final. La un asemenea meci, dacă nu joci bine, te poți aștepta la orice. Dacă mai intram și în prelungiri, cred că era și cireașa de pe tort”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Marius Cozma a recunoscut că înainte de deschiderea de scor, CFR a făcut fault în atac. ”Am încercat tot ce se putea încerca, am dat peste o echipă foarte puternică, o forță a campionatului. Am încercat și prin cinci contra patru, a fost și un pic de spectacol. Cred că spectatorii au plecat mulțumiți acasă, că au participat la un spectacol futsalistic. Îi îmbărbătam pe băieți și le-am zis că sunt mândru de ei, până la urmă, noi, o echipă nou-promovată. Până și faptul că am ajuns în Final Four-ul cupei este o performanță pentru noi. Mergem acasă, și asta e. Nu comentez niciodată arbitrajul. Eu sunt un adept al ideii că arbitrul e suveran și cu asta basta. Am o relație fantastică cu ei, și așa trebuie să facă toată lumea. Să fim sportivi. Noi ne facem treaba, ei mai greșesc și ei. Dar nu se pune problema de intenție, nicio secundă. Așa a văzut domnul arbitru. A fost fault! Dar un arbitru să zicem că a avut o scăpare. Ce să-i facem? Să-i luăm gâtul. Dacă, dacă… Și Timișoara a avut… E o echipă de respectat, au avut ocazii. Dar eu sunt foarte bucuros că am reușit să dăm fouă goluri Timișoarei în cinci cu patru, e extrem de greu să dai gol Timișoarei în cinci cu patru și cine știe, poate trimiteam meciul în prelungiri, cine știe”, a declarat antrenorul moldovenilor.

CFR și Deva joacă mâine de la 17 cu trofeul pe masă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ