DISTRIBUIȚI

Programul ”Memoriile Cetății” revine și în acest an cu inițiative interesante și inspirate. Organizatorii anunță că în acest an, vaporașele STPT vor fi pictate.

Daăc anul trecut, mai multe cămine universitare au fost împodobite cu picturi murale, acum e rândula  cinci vaporașe care circulă pe Bega. Acest lucru se va întâmpla deoarece în 2021, tematică Memmoriilor Cetății este ”Bega -ntre trecut și viitor”. Practic, se dorește sublinierea importaței Begăi în zona Europei Centrale și a Balcanilor, cu accent pe legăturile dintre artă, cultură și spațiul public. Doritorii se pot înscrie până la 10 octombrie pe site-ul Asociației Timișoara 2021, pentru ca intervențiile artistice pe vaporașe.

Și în acest an, proiectul Memoriile Cetății va avea un program educațional de artă urbană, dar și componenta de ”poezie de stradă”. Memoriile cetății a început în 2018, în pregătirea anului în care Timișoara va fi Capitala Europeană a Culturi. Centrat pe Revoluție la prima ediție, ulterior program s-a concentrat pe istoria și specificul Timișoarei.

Memoriile Cetății este un program inițiat și implementat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, parte a Programului Cultural Timișoara 2023, iar în 2021 beneficiază de expertiza FISART, festivalul timișorean de artă urbană, și de parteneriatul cu Societatea de Transport Public Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ