După ce a găzduit o serie de evenimente importante de la inaugurarea din martie, cinematograful Victoria din Bălcescu intră, în sfârșit, într-o activitate regulată. În acest final de săptămână, acolo se proiectează filmele din programul Flight Festival, iar weekendurile viitoare vor fi, de asemenea, evenimente.

Flight Festival a avut loc weekendul trecut, dar încă se mai desfășoară evenimentele secunde. Filmele sunt proiectate de azi până duminică inclusiv la Cinema Victoria. După vizualizarea proiecțiilor propriu-zise, vor fi dezbateri cu actori și producători, moderate de cunoscuta critică Irina Margareta Nistor. Intrarea la filmele din 911 septembrie este gratuită.  Vinerea viitoare, la Timișoara revine Noaptea Albă a Filmului Românesc, după mai bine de zece ani de absență. Vor fi proiectate trei filme ăntr-o seară: Om-Câine, Capra cu Trei Iezi și Imaculat.

Sâmbătă, 17 septembrie, va avea loc premiera filmului Marocco, iar după proiecție, publicul va pueta discuta cu regizorul Emanuel Pârvu și actrița timișoreancă Ana Indricău. Duminică se proiectează filmul Balaurul, iar, similar, urmează discuții cu regizorul Octav Chelaru și actorul timișorean Voicu Dumitraș. Există un program făcut și pentru weekendul 23-25 septembrie. Vor fi filme europene, pentri copii și adolescenți, dar și avanprmeiera documentarului La Chene, comedia El Buen Patron, plus un spectacol al Teatrului Basca.

Primarul e optimist și pentru reabilitarea altor foste cinematografe din oraș. ”În sfârșit, unul dintre cinematografele de tradiție ale orașului redevine un spațiu perfect în care iubitorii de film bun se pot întâlni cu regularitate. E un loc care lipsea Timișoarei. Am promis în primăvară că deschidem Cinema Victoria publicului și că îl punem pe harta culturală locală, mă bucur că în septembrie promisiunea se îndeplinește. De acum, Cinema Victoria vine în fiecare săptămână cu propria ofertă culturală, gestionată de o echipă de profesioniști de la Centrul de Proiecte: filme de artă, dar și piese de teatru, evenimente și festivaluri propuse de operatori culturali locali și naționali. Urmează Studio, Timiș, Dacia și Freidorf, unde lucrările de modernizare avansează”, spune primarul Dominic Fritz.

La Cinema Dacia lucrează o echipă de la Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, formată din programator, proiecționist, administrator tehnic și casieră. Coordonatoarea este Ioana Dragomirescu, timișoreancă ce a coordonat în ultimii patru ani Cinema Elvire Popesco din București, cel mai frecventat cinematograf de artă din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ