DISTRIBUIȚI

PSD simte nevoia să facă opoziție tot mai vocală ori de câte ori are ocazia, chiar cu sacrificarea decenței și a bunului-simț. Un episod de acest gen s-a petrecut și în ședința de plen a Consiliului Județean Timiș, unde social-democrații au bătut câmpii cu ”grație” pe un subiect.

Discuțiile s-au iscat la un proiect de hotărâre despre trecerea Drumului Comunal 169, pentru a-l repara și a-l transforma în drum județean, pentru a oferi o legătură rutieră mult mai bună între comuna Tormac și orașul Gătaia. Consilierii județeni PSD, aflați în opoziție, au ridicat problema utilității transformării drumului comunal în județean, iar președintele Alin Nica a punctat că locuitorii din Tormac își fac și documentele de identitate la Gătaia, cel mai apropiat oraș, și astfel, nu ar mai ocoli 25 de km.

A intervenit și in discuții și consilierul județean lugojean Mihai Anghel, actual liberal, fost pesedist. Social-democrații, în ”frunte” cu Ioan Sorincău, Dan Idolu sau Călin Dobra au început să-l ironizeze, inclusiv pomenind despre traseismul politic. Alin Nica le-a ”întors” replica: ”Haideți să nu faceți inventarul traseismul, că nu știu cât de bine ar ieși colegii dumnevoastră”, a spus președintele CJT. Ulterior, pentru că discuția a degenerat cu ironii, fără a se vorbi despre subiect, Nica a intervenit din nou: ”Cine dorește să bată câmpii, poate să bată cât dorește”, a mai spus președintele CJT.

Și liderul de grup al consilierilor județeani USRPLUS, Raul Olajos, a spus că ar trbeui să existe o strategie coerentă de preluare a drumurilor comunale. Până la urmă, după atâtea discuții, până la urmă, proiectul a trecut în unanimitate. ”O surpriză imensă, proiectul a fost aprobat în unanimitate”, a spsu Nica.

Nu a fost finalul ironiilor, deoarece Ioan Sorincău, cel care a făcut o glumă vulgară săptămâna trecută la o dezbatere publică de la primărie, iar consilierul județean i-a transmis lui Alin Nica de ce nu participă și la ședința comisiilor reunite: ”Îl trimiteți pe domnul vicepreședinte Proteasa să ne obosească”, a spus Sorincău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ