Consiliul Județean Timiș a stabilit împărțirea banilor pentru proiectele depuse de entitățile cu activitate sportivă. În următoarele zile se pot depune contestații și este posibil să fie, căci trei proiecte au rămas pe dinfafară, după ce au fost declarate neeligibile.

Au fost disponibili la apelul din acest an 3.250.000 de lei, dintre care 1.800.000 pentru entitățile de drept public, iar 1.450.000 de lei pentru cluburile de drept privat. 25 de structuri au aplicat pentru finanțare. În cazul cluburilor de drept public, au fost depuse șase cereri, patru pentru performanță și două la categoria ”sportul pentru toți”. Toate au primit calificativul ”eligibil”. La performanță au aplicat CSU Poli, CSU UVT, CSC Ghiroda și Giarmata Vii și CSM Timișoara, iar la Sportul pentru toți, coincidență sau nu, au aplicat cluburile din Sânnicolau Mare și Dudeștii Noi, orașul lui Dănuț Groza și fosta comună condusă de Alin Nica.

La cluburile de drept privat, 19 cereri au fost depuse. 16 au fost declarate eligibile, cu un proiect de tip ”Sportul pentru toți”, al ACS Atletico Timișoara. Cele pentru performanță sunt depuse de cluburile Krepelka Motorsport, Pro Timiș, Auto Rally, Velocitas, Kaizen Karate, Vlad Neaga, Warrios, Alternative, Sportim Dance, Nautic Club Banat, Ripensia Timișoara, Biea Promoton, Magnum, Academia de Judo și Floreta Timișoara. Helios, Roma Florin Pădurean și CFR au avut proiecte neeligibile. Ceid e la Helios, club de tenis, au depus un dosar fără multe acte, CFR ar fi completat greșit cererea și proiectul și nu a atașat calendarul sportiv, iar clubul lui Florin Pădurean ar fi avut documente-lipsă și cerei completate greșit.

La început de mandat, Alin Nica a adus în discuție și înființarea unui club sportiv de drept public al CJT, care să aibă, de pildă, handbal feminin, dar iată că dezideratul nu s-a mai concretizat. „Este esențial să susținem mișcarea sportivă la nivelul autorităților locale, motiv pentru care Consiliul Județean Timiș acordă o atenție sporită acestui domeniu. Tinerii au nevoie să fie motivați pentru a se implica în activități sportive, fie că acestea întregesc un mod de viață sănătos, sau contribuie la diferite performanțe care sporesc renumele județului. Vom continua sprijinul pentru structurile sportive”, spune Alin Nica.

De mâine până luni inclusiv se pot depune contestații. Rezultatele finale se vor comunica miercuri, 24 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ