În lipsă de proiecte prea consistente făcute în ultimii doi ani, Consiliul Județean Timiș anunță cursuri pentru dezvoltarea abilităților intelectuale adresate celor ce lucrează cu migranți. Modulele vor avea loc în curând.

Cursurile vor fi în română și se vor ține online. Sunt așteptați mai ales angajați ai instituțiilor, membri sau voluntari ai organizațiilor non-guvernamentale, jurnaliști, cadre didactice, specialiști în sănătate, lideri și formatori de opinie din spațiul public, dar și persoane itneresate de dialogul intercultural. Organizatorii spun că modulele vor avea loc până la mijlocul lunii noeimbrie. Fiecare modul va avea cel mult 30 de participanți. În funcție de participanți se vor stabili datele, căci dacă vor fi mai mulți, modulele se vor organiza de mai multe ori.

Iată și cele patru module:  Dezvoltarea cunoștințelor despre alte culturi;  Comunicarea publică interculturală și combaterea manipulării xenofobe și a discursului instigator la ură;  Înțelegerea proceselor actuale de migrațiune;  Accesul la serviciile și facilitățile locale cu subtema „Școala și educația: îmbunătățirea competenței interculturale în procesul de formare a profesorilor, promovarea proiectelor interculturale și dezvoltarea curriculumului educațional”.

Cele 4 module online de formare pentru dezvoltarea de abilități interculturale sunt susținute în cadrul proiectului european „EU-BELONG – O abordare interculturală a integrării migranților în regiunile Europei”, proiect derulat de Consiliul Județean Timiș, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Timiș și cu participarea a 11 regiuni partenere din opt țări europene. Înscrierile se pot face aici.

LĂSAȚI UN MESAJ