DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a dat ordinul de execuție pentru construirea unui Centru de învățare permanentă, în Parcul Indusrial și Tehnologic Timișoara (PITT), o locație destul de îndepărtată de oraș.

Cei de la CJT au semnat astăzi predarea amplasamentului, dar și ordinul de începe a lucrărilor. Contractul de execuței a foat adjudecat la licitație cu 4,18 milioane de lei, plus TVA. S-a ales terenul sin PTT, care e în proprietatea CJT. Termenul de execuție pentru clădire e de 13 luni. Finanțarea vine și prin proiectul . De altfel, proiectul, „Inițiativă comună privind ocuparea forței de muncă” – JEDI, prin programul INTERREG V-A România-Ungaria 2014-2020. Scopul principal al centrului de învățare permanentă este de a crea o piață de muncă în județele Csongrád-Csanád și Timiș.

Centrul nu va fi dedicat doar șomerilor care își caută loc de muncă, ci și instituțiilor de învățământ secundar și instituțiile de formare a adulților din zona vocațională. Astfel, se va face legătura dintre formatori și instituțiile de ocupare a forței de muncă cu angajatorii. ”Investim în viitor, în pregătirea timișenilor. Le oferim oportunitatea de a participa pe deplin la viața economică, socială și civică și de a-și exploata potențialul personal, pe lângă competențele profesionale, un aspect important pe o piață a muncii atât de competitivă precum a noastră. Centrul îi va ajuta pe timișeni să-și găsească mai rapid un loc de muncă sau să se reprofileze, prin dezvoltarea și diversificarea competențelor sociale și a abilităților de viață”, spune Alin Nica.

Centrul ca asigura servicii de consiliere în carieră, precum prezentarea la interviu, testarea intereselor și aptitudinilor personale cu referire la carieră, facilitarea participării la târgurile pentru carieră șilocuri de muncă, accesare fonduri europene, facilitarea unor întâlniri cu antreprenori locali, și persoanede la departamentele de Resurse Umane.

Valoarea totală a proeictului este de 6,5 milioane de euro, cu Centrul de formare profesională Szeged, Ungaria ca ldier de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ