Mai multe cazuri de toxiinfecție alimentară apărute la copii și cadre didactice au sistat cursurile miercuri la Colegiul Național ”C.D. Loga”. Orele de joi și vineri se vor ține online, iar școala va fi igienizată la sânge.

Acest lucru se face deoarece, la 24 de ore de la apariția primelor manifestări de toxiinfecție la elevi, încă nu s-a depistat exact cauza probleme preponderent digestive manifestate de cei care învață sau lucrează la Loga. ”Pentru că până la acest moment nu avem rezultate confirmate de la DSP Timiș și încă se lucrează la a se identifica cauza, care a generat îmbolnăvirea copiilor și a colegilor de la Loga, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu acordul ISJ Timiș și acordul doamnei ministru, s-a luat decizia de a se desfășura activitatea în zilele de joi și vineri în sistem online. Facem precizarea că în aceste zile, personalul nedidactic va asigura igienizarea completă a spațiilor, astfel încât, începând cu ziua de luni, activitatea să revină la normal”, a transmis Aura Danielescu.

Inspectoarea școlară generală a precizat că 45 de persoane legate de „Loga” au mers la urgențele diferitelor spitale ieri și azi, iar 15 au fost internate.

LĂSAȚI UN MESAJ