DISTRIBUIȚI

În acest sfârșit de săptămână, evenimentul ”Color the Village” (Colorează satul) ajunge la Ilidia, în Caraș-Severin, unde voluntarii vor recondiționa casele din sat. Față de edițiile precedente de la Rudăria și Racovița, acum vor fi și momente artistice pentru voluntari. 

Asociația Acasă în Banat organizează evenimentu, ajuns la a treia ediție și anunță că s-au înscris 400 de voluntari din toată țară la eveniment. Ilidia, sat din comuna Cicliova Montană, a fost aleasă pentru evenimentul de recondiționare a caselor datorită ”ferestrelor bărfitoare”, cele cu tâmplărie în exterior. Zona este cunoscută și ca ”mica Americă”, deoarece la începutul secolului trecut, mulți săteni au mers la lucru în SUA. 30 de case din sat vor fi zugrăvite timp de trei zile, iar la finalul vopsirii, ele vor fi decorate și cu flori.

Se va munci timp de trei zile. ”Suntem bucuroși că proiectului nostru s-au alăturat atât de mulți oameni și suntem convinși că va avea un impact pozitiv în comunitatea din Ilidia. Ne dorim ca aceste case frumoase, construite din piatră, să își păstreze specificul, satul să își păstreze identitatea și farmecul deosebit, să se transforme într-o adevărată destinație turistică”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat. Anul acesta, voluntarii vor fi răsplătiți cu momente artistice.

Vineri va fi o seară de muzică populară, cu Traian Jurchelea, originar din Ilidia, Elena Cozîltea, Aurelia Ardeleanu și Mariana Chirilovici. De asemenea, autorul monografiei satului, Pavel Brebu, va prezenta cartea voluntarilor „Portul Popular în Ilidia”. Sâmbătă, Teatrul de Artă Socială Mina  va oferi un spectacol de teatru special creat pentru acest eveniment, completat de grupul de copii din Ilidia.

În fiecare seară, vor fi momente sportive cu copii din sat și voluntari.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ