DISTRIBUIȚI

Cosmin Tabără nu va fi ales viceprimar al Timișoarei din partea PNL nici marți, 5 ianuarie, deși acest lucru urma să se voteze astăzi, într-o ședință de plen programată la ora 17, la Filarmonica Banatul. La ora 14, primarul Dominic Fritz a anunțat că s-a decis amânarea votului. 

Motivul e legat de faptul că acum nu există o componență completă a Consiliului Local Timișoara, deoarece Sebastian Răducanu a optat să devină senator. În locul său va fi pesedistul Ioan Szatmari, al căui mandat nu a fost încă validat de judecătorie. ”Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, împreună cu liderii grupurilor politice din Consiliul Local Timișoara au decis amânarea ședinței de azi pentru alegerea celui de-al doilea viceprimar al Timișoarei. Hotărârea a fost luată pentru ca votul să fie dat de toți consilierii locali aleși, în condițiile în care mandatul consilierului PSD Ioan Ștefan Szatmari nu a fost încă validat, acesta înlocuindu-l pe Sebastian Răducanu, ales senator”, au transmis reprezentanții primăriei.

Interesant este că se putea deduce ca până în 5 ianuarie, era greu ca instanța să-l valideze pe Szatmari. Cu toate acestea, după ședința de consiliu județean din 29 decembrie, când au fost aleși cei doi vicepreședinți, liberalul Andrei Proteasa și useristul Cristian Moș, Fritz a stabilit ca în Ajunul Bobotezei să fie votat și Tabără. La fel de ”interesant” este că înainte să fie votat Ruben Lațcău viceprimar, Fritz spune că nu poate lucra fără viceprimari, pentru că în oraș sunt multe probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ