DISTRIBUIȚI

De câteva zile, Timișoara este scena unui scandal ce capătă accente grotești, cu miza, banii pentru anul 2023. Acuzat de USR și PSD că blochează acordarea fondurilor, Alin Nica răspunde foarte agresiv, într-un comunicat fără precedent dat de PNL Timiș.

Multe părți din comunicat sunt neatribuite vreunui politician. ”Constatăm cu tristețe că USR și PSD, prin reacțiile lor publice, perseverează în demersul de confiscare a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. PNL Timiș face un apel la toți cei implicați în acest proiect să revină la normalitate și să lase disputele politice pentru anii viitori. Este momentul că administrația locala și județeană să pună împreună umărul la reușita acestui proiect”, se arată în comunicatul trimis presei.

Acuzațiile grave merg către președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, care e acuzat că blochează el banii, dar li că a fpcut un pact cu Fritz. ”Acest demers al PNL Timiș vine în ciuda faptului că primarul Fritz, ajutat de «locotenentul» său Freddy Simonis, au lansat în spațiul public informații mincinoase pentru a acoperi amatorismul și lipsa de experiență în administrație. Zilele trecute, primarul Fritz urla ca din gură de șarpe că președintele PNL Timiș blochează la Guvern Ordonanța prin care sunt împărțiți banii de la Ministerul Culturii pentru acest proiect. Primarul «Zerou» se credea probabil la Radio Erevan pentru că fumigena pe care a lansat-o în spațiul public avea o doză de adevăr, dar nu legat de PNL Timiș. Cel care blocase Ordonanța era chiar deputatul PSD Freddy Simonis, fapt recunoscut ulterior de acesta într-o declarație publică”, mai spun liberalii.

Comunicatul preamărește meritele lui Alin Nica, deși, concret, timișorenii nu prea le constată. ”Credem că, de fapt, supărarea celor doi se îndreaptă spre președintele PNL Timiș, Alin Nica, pentru că și-au dat seama că el este singurul care a făcut pași concreți pentru buna desfășurare a proiectului și, mai mult, și-a oferit și sprijinul pentru deblocarea situației grave în care amatorii de la USR au dus acest proiect extrem de important pentru Timișoara și județul Timiș”, punctează filiala Timiș.

Nica îi acuză și pe Simonis și pe Fritz de imoralitate. ”Domnul Simonis ar trebui să învețe că, în activitatea profesională, și într-un mandat acordat de cetățeni de bună credință, există bucurii mai mari decât calomnierea adversarilor politici. Înțeleg că pare greu de crezut pentru el, însă la proiectele mari, se lucrează constructiv, pe rezultate, nu pe combinații. În ceea ce îl privește pe domnul Fritz, văzându-l în așa strânsă colaborare cu PSD-ul, mărturisesc că mă îngrijorează problemele pe care le are la coloana vertebrală administrativă. Mă întreb cum îi poate privi în ochi pe membrii și simpatizanții USR? A uitat și de «penali», a uitat și de «ciuma roșie» și de jurămintele anti-pesediste făcute în fața electoratului USR?„, transmite Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Liberalii sugerează chiar că Simonis s-ar….droga! ”Acuzațiile deputatului PSD, cum că banii de la Guvern ar urma să fie deturnați în afara proiectului, nu merită atenția nimănui pentru că dincolo de comicul situației putem bănui că cel care le-a verbalizat ar putea fi sub influența anumitor substanțe halucinogene”, se mai arată în comunicatul furibund.

PNL face la final o ”aroganță” li spune că le propune celor din USR un armistițiu, iar PSD poate sta departe de cultură, deoarece este străin de acest domeinu! ”În acest context, PNL Timiș propune un armistițiu politic pe tema Timișoara Capitală Europeană a Culturii și invită liderii politici și administrativi ai USR să se alăture acestui demers. PSD Timiș poate asista de pe margine pentru că nu este implicat direct, iar liderii acestui partid sunt cu totul străini de cultură și nu vor reuși să înțeleagă mare lucru din acest proiect”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ