De săptămâna aceasta, în Islanda vor fi expuse mai multe opere de artă realizate în cadrul unei rezidențe artistice. Ulterior, expoziția se va muta și la Timișoara.

Rezidențele artistice le-a făcut Asociația Miltonia, partenerul cultural al consiliului județean în proiectul de reabilitare a Conacului Micioni de la Foeni. Expoziția cuprinde lucrări de fotografie, cianotipie, pictură, grafică și artă digitală  și se intitulează „Heritage of the past-Future of the Community”. Au fost implicați artiștii români Sorin Scurtulescu, Saint Machine, Ana-Maria Szollosi, Andrada Damianovskaia și Corina Nani dar și islandezele Sara Björg și Rebekka Ashley.

Expoziția va avea loc la Galeria SÍM din Rejkiavik, iar vernisajul va fi la 9 martie. De eveniment s-au ocupat Alexandru Babusceac și Odda Júlía Snorradóttir. „Odată reabilitat, Conacul Mocioni va fi mai mult decât un muzeu educativ pentru vizitatori, deoarece intenționăm să amenajăm un spațiu dedicat artiștilor contemporani” a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Expoziția din Islanda va sta pe simeze până la 21 martie, iar apoi, va fi mutată la Consiliul Județean Timiș. Vara aceasta, Conacul Mocioni ar trebui să fie gata reabilitat.

LĂSAȚI UN MESAJ