Melomanii timișoreni vor avea ocazia să participe marți seara la un concert în memoriam Marius Nichiteanu, organizat de Filarmonica Banatul în Sala ”Mihai Perian” a Liceului de Artă ”Ion Vidu”. Nu este pentru prima dată când instituția de cultură își promovează din scurt un eveniment muzical,d e pe o zi pe alta.

La recitalul cameral de mâine se va cânta pe o violă din 1536 și pe o vioară Stradivarius din 1694. Evenimentul muzical este dedicat violistului Marius Nichiteanu și implică șase muzicieni. Pe vioara Stradivarius va cânta Liviu Prunarii, concertmaestru al  orchestre Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam. De asemenea, va cânta și Florin Paul, prim-concertmaestru al Orchestrei NDR Elbphilharmonie. Pe viola moștenită de la tatăl său, Marius Nichiteanu, instrument construit de Girolamo Brensio în 1536,va cânta Andreea Heesch, solistă de renume mondial.

De asemenea, pe scenă va urca violoncelista Alexandra Guțu, fostă solistă a Filarmonicii Banatul, violoncelistul Emanuel Selle, artist cu multe premii internaționale, dar și pianista Lauma Skride, care deține Inelul Beethoven. Se vor interpreta lucrări din Wolfgand Aamdeus Mozart, Robert Schumann, Erich Kongold și Franz Schubert.

Marius Nichiteanu s-a născut în 1958, la Nucet, iar în 2014, a plecat dintre noi. A locuit la Hamburg, unde din 1989 a fost fost prim-violist al Orchestrei Simfonice a Radiodifuziunii Germane. Concertul de al sala Liceului ”Ion Vidu” începe marți, 5 martie, la ora 19.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ