DISTRIBUIȚI

Melomanii timișoreni au ocazia să-l asculte pe celebrul Matei Ioachimescu, interpret de flaut, cu ocazia unui concert organizat luni în sala Liceului de Artă ”Ion Vidu”. Vor mai susține recitaluri și pianista Roxana Ardeleanu și flautistul Dumitru Palagniuc.

Spectacolul poartă denumirea de ”Flute Fantasia”. Matei Ioachimescu va interpreta alături de Roxana Ardeleanu și de Dumitru Palagniuc arii celebre din opera precum ”Rigoletto”, ”Wilhelm Tell” sau ”Carmen”. Matei Ioachimescu este absolvent al Universității de Muzică din Viena și a cântat pe scene precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory
Hall. Din 2020, este profesor asociat al Facultății de Muzică și Teatru.

Roxana Ardeleanu cadru universitar titular al Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, dar și colaborează cu Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” și Teatrului German de Stat din Timișoara, iar Dumitru Palagniuc este profesor la Școala gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” din Lugoj . Concertul începe la ora 19 și constituie concertul-uvertură al cursurilor de măiestrie organizate de Facultatea de Muzică și Teatru a UVT, cu sprijinul Clubului Rotary Opera Timișoara.

Iată programul:

– J. Demersseman – Fantezia „Wilhelm Tell”, pentru două flaute și pian;
– W.A. Mozart – „Flautul Fermecat”, pentru două flaute;
– Franz Liszt Années de Pèlerinage Deuxième Année: Italie, 5. Sonetto
104 del Petrarca;
– F. Borne – Fantezia „Carmen”, pentru flaut și pian;
–  Clarke – „Maya”, pentru două flaute și pian;
– Luigi Hugues – „La Gioconda di Pochielli”, pentru flaut și pian;
– F. Doppler – Fantezia „Rigoletto”, pentru două flaute și pian

 

foto: bussiness-review.eu

LĂSAȚI UN MESAJ