Sâmbătă 28 mai te vei întâlni cu Beck Corlan pe strada pietonală de lângă Cafeneaua Verde din Timișoara. Artista va susține un concert extraordinar în cadrul seriei de evenimente Asfalt Muzical, dedicate promovării artiștilor timișoreni în locuri deosebite ale orașului.

Corlan Rebeca, cunoscută sub numele de Beck Corlan, este una dintre cele trei timișorence celebre pentru videoclipul care a reușit să comprime istoria muzicii românești în 9 minute. Stilul muzical abordat este diferit de ceea ce se aude la radio-ul românesc, band-ul abordând influențe soul, gospel, funk, reggae, jazz, rap, pop, hip-hop și pop-rock. Mai presus de toate, Beck afirmă că “viața constă în a iubi”.

Beck dorește ca muzica pe care o cântă să inspire ascultătorul în spre Frumos și Absolut. Crede că România poate fi mișcată într-o direcție bună prin muzică iar scopul trupei este să contribuie la aceasta.

Valorile pe care le promovează sunt: dragostea de oameni, pacea, răbdarea, bunătatea, acestea regăsindu-se în muzica pe care o cântă.

„Asfalt Muzical” este un concept unic pentru Timișoara care pune în contact timișorenii de toate vârstele cu muzica de calitate prin organizarea unor concerte de dimensiuni mici în puncte sociale cheie din oraș. Aceste concerte vor fi organizate constant, începând cu luna mai 2016 și până în luna octombrie 2016. Asfalt Muzical propune câteva activități pentru dezvoltarea culturală a Timișoarei:

Promovarea artiștilor locali

În cadrul Asfalt Muzical vor fi invitați să performeze doar artiști din Timișoara. Organizatorii își ca prin acest proiect să susțină dezvoltarea tinerilor artiști din orașul nostru și să le ofere șansa de a susține recitaluri în mod profesionist în fața unui public.

Muzica unde este nevoie de ea

Ideea de concerte pe scene de mici dimensiuni este una nouă pentru Timișoara și permite organizarea acestora în locații inaccesibile în mod normal. Folosind o scenă de aproximativ 4×4 metri, Asfalt Muzical duce muzica acolo unde oamenii au nevoie de ea. Având libertatea de a alege ușor locațiile, evenimentele se vor desfășura în locații uitate de obicei de organizatorii de concerte: cartiere mai îndepărtate de centru sau străzi pietonale.

Timișoara, din nou „Mica Vienă”

”Ne dorim ca prin acest proiect să redăm Timișoarei strălucirea de altădată din punct de vedere cultural și să reapropiem oamenii de muzică și cultură, să îi facem să vină din nou către sălile de concerte”, ne spune Ovidiu Andriș, manager de proiect.

Asfalt Muzical debutează sâmbătă 28 mai pe strada pietonală de lângă Cafeneaua Verde, chiar în centrul Timișoarei, cu un concert extraordinar susținut de Beck Corlan.

Programul este susținut de Primăria Municipiului Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Mai multe informații pot fi găsite la adresa www.asaltmuzical.ro sau www.facebook.com/asaltmuzical.ro/info/.

LĂSAȚI UN MESAJ