În această seară, la Filarmonica Banatul are loc un concert susținut de orchestra Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. Solist va fi violonistul Alexandru Tomescu, care va concerta cu vioara sa Stradivarius.

Concertul simfonic are loc în cadrul ”Festivalului Internațional Timișoara Muzicală”, eveniment ajuns la ediția cu numărul 45. Festivalul este marcat de aniversarea a 251 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven. Pe lângă faptul că solist va fi Alexandru Tomescu, profesor la Facultatea de Muzică, singurul român care cântă la o vioara Stradivarius, dirijorul orchestrei va fi Sebastian Felea, el însuși cadru la aceeași facultatea. Concertul va avea loc cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.

Concertul vine într-o perioadă dificilă. ”Trecem printr-o perioadă plină de încercări, însă orice moment dificil din istorie poate fi depășit cu mai mult curaj și energie când arta și cultura sunt un punct de sprijin. Facultatea de Muzică și Teatru a fost în mijlocul comunității în ultimele luni cu nenumărate evenimente artistice, care au încântat și inspirat timișorenii. Acest concert este un eveniment realmente deosebit, pentru că alături de talentații noștri studenți sunt două nume reper ale muzicii clasice românești, Sebastian Felea și Alexandru Tomescu, profesori ai FMT. Este fără îndoială o șansă pentru studenții UVT să cânte alături de unul dintre cei mai mari violoniști din lume. La UVT, Cultura este Capitală, iar în capitala noastră se va asculta Beethoven, așa că îi invit pe timișoreni să ne fie alături”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Concertul începe la ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ