Vineri seara, melomanilor li se promite un nou răsfăț la Sala Capitol. Violonistul Florin Ilie va concerta pe un instrument din seria Gioffredo Cappa. Dirijor va fi Radu Paponiu.

Instrumentul, fabricat de un celebru italia care a trăit în Torino, este împrumutat  de la Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Frankfurt. Florin Iliescu este prim-concertmaestru al Orchestrei Simfonice Radio din Frankfurt. Concertează des din postura de solist, așa cum o va face și vineri seara. Vioara Gioffredo Cappa pe care cântăe  fabricată în 1716, cu puțin timp înainte de moarta meșterului, în anul următor.

Concertul va fi dirijat de Radu Paponiu, director artistic și muzical al Orchestrei Simfonice de Sud-Vest Florida, dirijor asociat al Filarmonicii din Napoli și director muzical al Orchestrei de tineret a Filarmonicii din Napoli. Seara va începe cu „Concertul românesc”, de Gyorgy Ligeti, iar apoi va continua cu ”Concertul pentru vioară și orchestră nr. 1 în fa diez minor, op. 14”, de Henryk Wieniawski, cântată la vioară.

Concertul, care va începe la ora 19 se va termina cu ”Simfonia nr. 7 în la major, op. 92”, a lui Beethoven.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ