Chiar dacă este vacanță și concertele simfonice sunt mai rare, sâmbătă, melomanii timișoreni au ocazia să petreacă o seară memorabilă. La Sala Capitol ajunge concertul ”4 Națiuni  pentru Europa”.

Vor cânta cu această ocazia patru orchestre cu muzicieni tineri din patru țări diferite: Orchestra de Tineret a Germaniei, Orchestra Simfonică de Tineret a Ucrainei, Orchestra Națională de Tineret a Moldovei și Orchestra Facultății de Muzică și Teatru Timișoara. În total, vor fi 110 muzicieni. dirijorul concertului va fi Clemens Schuldt, dirijorul principal al Münchener Kammerorchester. Solistul concertului va fi un muzician de la un instrument inedit în contextul muzicii clasice, acordeonul. Lituanianul Martynas Levickis este un nume lăudat la nivel mondial pentru prestațiile sale la instrument.

Concertul face parte din turneul de vară al Orchestrei de Tineret a Germaniei, orfanizat săptămâna aceasta, în perioada 26-30 iulie, iar banii de la cocnertele din România și Moldova vor fi donate orchestrei ucrainene. Scopul e de a dezvolta un repertoriu comun. La Timișoara se vor interpreta: Poemul simfonic „Don Juan”, a lui Richars Strauss, ”The Ghost Machine Treatise” (Tratatul despre mașina fantomă) pentru acordeon și orchestră, a lui Daniel Nelson, ”Sinfonietta” de Zoltan Almashi, ”Mica serenadă” a lui Gyorgy Ligeti și ”Rpsodie pe o temă moldovenească” a lui Mieczyslaw Weinberg.

Tichetele pentru cocnertul ce începe sâmbătă seara la ora 19 pot fi procurate de pe site-ul Filarmonicii Banatul, din librăriile Cărturești, de pe site-ul myticket.ro, dar și de la casiera sălii, cu o oră înainte de concert.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ