Joia trecută, la Lugoj a avut loc un concert extraordinar, susținut de cunoscutul muziacian Ola Gjeilo. Înregistrarea a rămas disponibilă pentru melomani.

Concertul a avut loc în 27 iunie la Catedrala Sfântului Spirit (greco-catolică) din Lugoj. Pianistul și compozitorul Ola Gjeilo a fost acompaniat de Corul „Ion Românu”  al Filarmonicii ”Banatul”, dirijat de Iosif Todea, dar și de suprana Rut Iovescu, pianista Regina Csermak, violonistele Simona Mehedinți și Damaris Prisăcariu, violista Maria Ghiga, violoncelista Anca Lăzărescu și oboistul Gabriel Drăgoi. S-au interpretat compoziții precum „Ubi Caritas”, „Ave generosa”, „Northern Lights” și „Lux beata Trinitas”.

Concertul a fost transmis în direct pe un ecran din piața Iosif Constantin Drăgan, dar și pe paginile de Facebook ale Casei de Cultură „Traian Grozăvescu” și Asociației Scena Muzicală. El este disponibil în continuare, aici. Concertul face parte din proiectul Marea Muzică, aflat la ediția a treia în lugoj, organizat de Casa de Cultură ”Traian Grozăvescu și Asociațai Scena Muzicală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ