DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara anunță un nou concurs pentru artiști, expoziția Art United, eveniment ce va dura patru zile. Interesant este că premiul cel mare, o excursie în Italia, nu se specifică până când e valabil, întrucât în prezent orice român care intră în Italia trebuie să stea 14 zile în izolare.

Expoziția-concurs va avea loc în perioada 31 iulie – 3 august, prilejuită de Ziua Timișoarei. Lucrările de artă vor fi expuse pe toată durata evenimentului în Piața Unirii. Biroul de Organizare Evenimente din cadrul primăriei anunță că pe perioada festivalului, în piața se va auzi jazz, muzică clasică și ambientală. De asemenea la Bastion, Asociația Artiștilor Plastici Romul Ladea , va organiza un vernisaj cu lucrările artiștilor. Concursul se adresează tuturor studenților, masteranzilor și doctoranzilor din orice formă de învățământ a domeniului Artă și design, cărora li se dă, astfel, o șansă de afirmare.

Un artist individual, dar și un grup sau un colectiv de artiști poate înscrie la Art United o lucrare sau o instalație realizată cu orice material, cu suporturi sau obiecte și forme expresive, atât tradiționale cât și inovatoare. Înscrierile sunt deschise până joi, 30 iulie, și se fac pe grupul de facebook “Concurs ART united 2020”. Un juriu va acord trei premii. Interesant este că premiul cel mare e o excursie la Florența, Milano sau Roma, la alegere, deși în august, românii nu vor putea intra în Italia fără a sta în carantină. Premiul I va avea și ocazia să expună la Muzeul de Artă timp de 30 de zile.

Premiile doi și trei sunt în bani, în valoare de 500 de euro, respectiv 300 de euro. Evenimentul e organizat de primărie, în colaborare cu în colaborare cu Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara, Uniunea Artiștilor Plastici, Liceul de Arte Plastice, Confindustria România, Asociația Fucina italică Griselini și Junior Chamber International.

UPDATE: Întrebați despre excursia în Italia, reprezentanții primăriei transmit că, dacă deplasarea nu va fi posibilă, se va da contravaloarea voiajului în bani pentru marele câștigător.

LĂSAȚI UN MESAJ