Perfecțiunea falsă de pe rețelele sociale afectează tot mai mult generațiile mici, chiar dacă adulții sunt imuni, în mare parte, la aceste probleme. Statisticile din România sunt tulburătoare, iar vineri de organizează la Timișoara conferința să îi ghidăm pe adolescenți să își protejeze identitatea online?”, .
Potrivit organizației Salvați Copiii, în ultimii doi ani, unul din trei copii cu vțrsta între 8-17 ani a mannifestat o formă de tulburare emoțională, anxietate sau depresie, din cauza influenței rețelelor de socializare. „Anxietatea și depresia la copii și adolescenți se manifestă tot mai des în contextul utilizării rețelelor sociale. Anxietatea aduce cu ea frici intense, neliniște și dificultăți de concentrare, iar depresia se identifică prin tristețe profundă, retragere și pierderea interesului pentru activități. Mulți dintre copii ajung în terapie cu simptome precum lipsa concentrării, izolarea socială, insomnii sau scăderea stimei de sine. Aceste stări le afectează viața de zi cu zi, de la performanța școlară până la relațiile cu cei din jur, și necesită intervenție specializată pentru a învăța să gestioneze emoțiile sănătos.”, a declarat Mihaela Dinu, psiholog clinician Salvați Copiii.
48,3% dintre copiii noștri stau 6 ore online în zilele libere, de weekend sau de vacanță, iar 57% dintre ei spun că își conștientizează defectele din cauza rețelelor sociale. „Creșterea alarmantă a cazurilor de tulburări emoționale în rândul copiilor și adolescenților, cauzată de utilizarea excesivă a rețelelor sociale, este o problemă care necesită atenție imediată. Este necesar să promovăm alternative sănătoase de petrecere a timpului liber pentru copii, împreună cu părinții”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.
Salvati Copiii face o campanie de conștientizare a acestor fenomene. Una din cinci cofnerințe se ține la Timișoara, vineri, 25 octombrie, ora 19 , la Shopping City, într-o sală de la cinema. Părinții, profesorii și adolescenții sunt deopotrivă așteptați. La „Cum să îi ghidăm pe adolescenți să își protejeze identitatea online?” vor vorbi Iulia Ionescu (Jurnalist I Like IT, PRO TV), Alex Szabo (Champion CoderDojo Timișoara Cybersec @UPT), Claudia Oprescu (Coordonator program Salvați Copiii/psihoterapeut) și Andreea Hurezeanu ( Coordonator promovare Salvați Copiii – Ora de Net).
Se poate participa gratuit, dar în baza unei pre-înscrieri, la adresa: contact@oradenet.ro sau telefonic la numărul 0744 360 446 , cu precizarea numelui complet, localiatte și județul de înscriere. Detalii aici.