DISTRIBUIȚI

Cei trei consilieri locali PSD au anunțat oficial că vor depune trei amendamente la proiectul de taxe și impozite mărite pentru Timișoara, semnat de veșnicul și servilul Adrian Bodo, șef al Direcției Fiscale. Social-democrații cer micșorarea impozitului pentru persoane juridice, dar și fizice, și păstrarea bonificației pentru cei care plătesc în primele trei luni ale anului.

Cei din PSD cer micșorarea impozitului pentru persoane juridice, la clădiri nerezidențiale. ”Primul amendament va viza reducerea impozitului pe clădiri pentru persoanele juridice la 1,2%, această propunere fiind susținută și anul trecut de grupul nostru de consilieri municipali, fără să întrunească, din păcate, numărul necesar de voturi. Sperăm că, de această dată, vom convinge cel puțin 14 din cei 27 de colegi că este nevoie să ofere un sprijin concret mediului de afaceri timișorean, sufocat în ultimii patru ani de cele mai mari taxe și impozite locale din România! Acest amendament îi dă o ultimă șansă primarului Dominic Fritz să își onoreze promisiunile lansate anul trecut la dezbaterea publică pe tema taxelor și impozitelor, când a afirmat public că va lua în calcul o relaxare fiscală pentru 2022. «Relaxarea» propusă timișorenilor – în varianta useristă – vizează păstrarea plafoanelor maxime la impozitele pentru agenții economici și triplarea lor pentru persoanele fizice!”, spuns social-democrații.

Cei trei aleși locali, Radu Țoancă, Andra Lăpădatu și Ioan Szatmari cer și micșorarea propunerii de impozit pe clădiri nerezidențiale pentru persoane fizice. Useriștii vor egalizare din cauza celro care fentau plata impozitului pe persoane juridice, și pe care Direcțai Fiscală se dovedește incapabilă să-i identifice. ”Al doilea amendament se referă la păstrarea cotei de 0,6% a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice, care este, de asemenea, cea mai mare din țară și fără majorarea gândită de Executiv. Triplarea sa este aberantă și nocivă, iar argumentul domnilor Fritz și Creiveanu, că s-ar elimina o inechitate în raport cu persoanele juridice, demonstrează un anumit nivel precar și rudimentar de  pregătire și viziune economică de dreapta, în condițiile în care o persoană fizică plătește lunar la stat un procent de 10,5 la sută din veniturile din închiriere, în timp ce o firmă are o cotă de impozitare de 1 la sută!”, mai spun cei de la PSD.

De asemenea, în propunerea semnată de veșnicul Adrian Bodo, se elimină și reducerea de 10% din impozit pentru cei ce plăteau până la 31 martie, ”vânată” de toți pensionarii, pentru care diferența aceea de bani chiar smenifica o sumă importantă! ”În fine, al treilea amendament vizează reducerea cu 10 la sută a impozitelor pe clădiri pentru persoanele juridice care plătesc integral până la data de 31 martie. Anul trecut, un amendament similar, propus de un coleg liberal, a fost aprobat, însă în acest an optica economică useristă a eliminat și acest ajutor pentru mediul de afaceri din Timișoara!”, mai spus pesediștii.

Proiectul pentru taxele și impozitele noi a fost deja în deazbatere publică, acolo unde city-managerul bucureștean Matei Creiveanu a dat o demonstrație de aroganță și a spus că domeniul Horeca face evaziune fiscală. HCL-ul va fi votat în plenul din data de 28 septembrie. Dacă nu mai ”trădează” nimeni de la PNL, PSD sau PRO România, proiectul nu va avea 14 voturi!

LĂSAȚI UN MESAJ