DISTRIBUIȚI

Drumul care leagă Timișoara de Lipova va fi modernizat și în ceea ce privește partea de la Giarmata până la limita cu județul Arad. Consiliul Județean Timiș anunță că anul viitor, DJ 691 urmează să fie asfaltat și modernizat.

Pentru lucrarea cuprinsă de la nodul rutier de urcare pe autostrada A1 până la limita de județ, după Alioș, s-a emis certificatul de urbanism. CJT lucrează acum la realizarea documentație prealabile, înainte de asfaltarea propriu-zisă. Lucrarea are un buget de aproape 1 milion de lei. ”Este un drum legătură cu județul Arad important pentru mulți timișoreni. În plus, leagă patru comune mari, Giarmata, Pișchia, Fibișul și Mașlocul, de Timișoara și Lipova. Am primit certificatul de urbanism, iar acum lucrăm în ritm alert la documentația tehnico-economică necesară. De altfel, am alocat pe bugetul din acest an suma de 970.000 lei pentru documentații, proiect tehnic și exproprieri. Ne dorim ca execuția propriu-zisă a lucrării să intre pe bugetul de anul viitor”, spune președintele CJT, Alin Nica.

De anul trecut, cealaltă parte a DJ 691 a intrat într-un proces de de modernizare, dar și de extindere la patru benzi, pe porțiunea dintre Timișoara și nodul rutier de la Giarmata. Lucrarea, teoretic, se face între Giarmata și centura Timișoarei, situată la ieșirea din Dumbrăvița. Șantierul e însă un dezastru, cu lucrarea în mare întârziere. CJT și Primăria Timișoara se ceartă pentru începerea șantierului prin Dumbrăvița, pe același drum, și există premise pentru ca lucrarea să se întârzie și să se piardă chiar finanțarea din fonduri europene!

Asfaltarea între Giarmata și limita de județ va începe în 2022. În ceea ce privește un drum cu mașina pentru o zi sau un weekend petrecut la Lipova , unde se pot vizita Cetatea Șoimoș, Mănăstirea Maria Radna, dar și Valea Mureșului, inclusiv cu locațiile de loisir de la Păuliș, există o porțiune refăcută și în Arad. Este vorba de cea de la limita de județ până la Neudorf, ultimul sat înainte de Lipova. Drumul dintre Neudorf și Lipova este, deocamdată, încă unul ”problematic”.

LĂSAȚI UN MESAJ