DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni au votat astăzi o nouă organigramă pentru instituție. Numărul de angajați ai instituției va fi redus, dar nu semnificativ.

Numeric, numărul de posturi scade, dar sunt și posturi nou-înființate, pe lângă cele desființate. În total, dispar 20 de posturi. ”Din cele 267 de posturi vom rămâne cu 247. este o reducere de 7,5%. 43 de poziții din organigramă se reduc, dar se și înființează 23 de posturi”, a declarat președintele CJT, Alin Nica. Cei doi vicepreședeinți, Alexandru Proteasa și Cristian Moș vor avea fiecare câte un singur consilier momentan, deși legal, exista posibilitatea să aibă fiecare doi consilieri. În ceea ce privește noile posturi, se caută mai ales specialiști pentru IT și inginerie civilă.

În noua organigramă vor fi și șase posturi pentru debutanți. Acestea sunt pentru ingineri IT, ingineri specializați în construcția de drumuri sau construcții civile, dar și pentru compartimentul juridic. Alin Nica spune că dorește să încurajeze venirea tinerilor în instituție. De asemenea, la propunerea lui Cristian Moș, se vor organiz,a în perioada vacanței de vară a studenților, internshipuri în CJT.

Cheltuielile salariale, cu veniurile brute, consumă anual 53,% din bugetul CJT. Media veniturilor angajaților este undeva între 3200-3500 de lei, sume care nu sunt mari, deoarece sunt venituri brute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ