DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș intenționează să creeze o centură alternativă, din drumuri județene, și nu doar pe partea de vest a orașului, deocamdată fără proiect de centură națională. Instituțai vizează modernizarea drumului dintre Moșnița Veche și Giroc, iar în acest sens a lansat și o licitație.

În total, este vorba de 12,5 km de drum, dintre DJ595D, între km 4+000 în Moșnița Veche și sensul giratoriu din fața Primăriei Comunei Giroc. În mare parte, se vor face modernizări, însă pe o porțije de 4,4km între strada Nicolae Botoca din Urseni și Giroc, se va turna pentru prima dată asfalt pe un drum de pământ deja existent. Drumul va trece peste calea ferată din Urseni, iar în extravilanul comeu Giroc peste un canal, unde va fi necesar un pod de 20 de metri. Iată traseul: Str. Mare, str. Bistrei – în Moșnița Veche; Calea Moșnița Veche, Calea Medveș – în Moșnița Nouă; Str. Morii, str. Nicolae Botoca – în Urseni; Str. Muncitorilor, str. Bârzava, str. Semenic – în Giroc.

CJT a lansat licitația pentru realizarea documentației. ”Mergem înainte cu demersurile de a conecta comunele periurbane ale Timișoarei prin intermediul drumurilor județene. Avem și cazuri fericite, unde nu este mult de lucru, fiind tronsoane deja asfaltate, dar și zone unde trebuie să turnăm asfalt pentru prima dată sau chiar să preluăm drumuri comunale, pentru a putea interveni pe ele. În cazul DJ595D, am încredere că elaborarea documentației nu va ridica mari probleme, dorind să intrăm cât mai repede în execuția propriu-zisă”, spune Alin Nica.

Mai precis, se achizioțonează serviciile de realizarea a studiului de fezabilitate, proiecutlui tehnic, dar și de obținere a autorizație de construcție. Serviciile sunt estimate la o valoare de cel mult 519.320 lei + TVA, iar foertele se pot depune până la 22 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ