Primăria face în perioada aceasta recepția finală la Calea Bogdăneștilor, și municipalitatea nu e mulțumită de lucrare. De asta s-au impus retușuri, la o lucrare ce nemulțumește foarte mult și cetățenii.
Lucrarea a început din toamna lui 2019, când mai era Robu primar, și iată nu e 100% gata nici acum, căci totul se consideră încheiat la semnarea recepției finale. O lucrare importantă, prin care s-a modernizat și linia tramvaiului 5, dar și infrastructura de conducte (pe sub cale trece o magistrală de gaz a orașului), ce pregătește, practic, viitoarea legătură rutieră cu zona de la sud de Bega, prin pasajul pe sub căile ferate și podul ce se va ridica (cândva!) peste Bega. Însă o lucrare la fel de controversată.
Cetățenii s-au plâns de îngustimea benzilor rutiere, semafoarele nesincronizate, dar și trecerile la nivel cu canalziarea, resimțite de șoferi. Săptămâna trecută, firma din Arad ce a făcut lucrarea a a făcut remedierile cerute de dirigintele de șantier și reprezentanții primăriei. S-a lucrat tocmai la problema căminelor de canalizare. Punctul, constructorul a lucrat, dar mai e nevoie să se toarne ultimul strat de asfalt. Primăria va face săptămâna viitoare o inspecție generală, și va se va concentra pe porțiunile unde apa băltește.
Iată ce spune vicele Ruben Lațcău, celc are se ocupă de infrastructură: ”Așa cum am fost exigenți pe Cetății, așa suntem și pe Bogdăneștilor. Nu vom permite ca după o ploaie să rămână apă pe un bulevard major, proaspăt reabilitat. Vrem ca la acest proiect să recepționăm lucrarea doar după ce atinge standardul de calitate cerut. De asemenea, excludem peticirile. Acolo unde va interveni constructorul, va reface un sector întreg de drum, pe cheltuiala proprie. Luni vom avea o nouă inspecție majoră cu acest scop, să facem remedierile în urma unui proces concret”.
Lucrarea a costat 150 de milioane de lei, dintre care 91 de milioane au fost fonduri europene nerambursabile. Restul banilor au venit de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Firma executantă e Sylc Con Trans SRL, o societate comercială cu sediul în Arad. În 2018, anterior contractului, au avut o medie de 162 angajați. În 2019 au ajuns la 207, 212 în 2020, iar în 2021 au avut 216. Ulterior, numărul s căzut la 194 în 2022 și 197 în 2023.
Primăria va repara prin societateta sa, ulterior, străzile adiacnte, afectate de șantier, dar pentru asta e neovie d eîncheierea recepției.