Vineri, ziua în care traficul este, de obicei, cel mai intens, autoritățile au făcut un control pe traseul autostraăzii A1, între Timișoara și Lugoj. S-au constat o mulțime de nereguli și s-au dat foarte multe amenzi.

Controlul a fost făcut de polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac, alături de reprezentați ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier. S-au verificat documentele pentru transporturi, inclusiv pentru cel al persoanelor, s-a verificat starea timpilor de odihnă la șoferii cu diagramă, dar și starea tehnică a vehiculelor. S-au dat 63 de amenzi în urma controalelor, în valoare totală de 35.690 de lei.

19 dintre amenzi au fost pentru depășirea vitezei legale, alte 16 s-au dat pentru defecțiuni constatate la autovehicule, trei amenzi s-au dat pentru lipsa luminilor de întâlnire, alte două s-au dat pentru absența centurii de siguranță, iar alte două s-au dat pentru nerespectarea timpilro de odihnă. Polițiștii au tras nouă certificate de înmatriculare și au reținut, în vederea suspendări, patru permise de conducere.

În plus, reprezentanții Poliției, RAR și ISCTR au recomandat șoferilor să se informeze cu privire la condițiile meteo-rutiere până la destinația și să se odihnească dacă sunt obosiți. De asemenea, li s-a reamintit că este interzisă deplasarea, staționarea și oprirea pe banda de urgență, desigur, cu excepția urgențelor medicale și a defecțiunilor tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ