DISTRIBUIȚI

Pandemia nu a ucis entuziasmul și bucuria copiilor talentați. Mai mulți elevi din Lugoj au participat săptămâna trecută la atelierul ”Micii arhitecți”, în compania celor de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din caul Unversității Politehnice.

”Micii arhitecți” a avut loc în cadrul Șclii de vară organizată în cartierul Mondial Bocșei din Lugoj, de către Asociația AlternativEd. Pentru atelierul ”Micii arhitecți”, au pariticpat șapte studenți voluntari de la Facultatea de Arhitectură și Urbansm. Atelierul a fost creat asfel încât să îmbine învățarea cu cu joaca și buna dispoziție. tematica a fost ”Arhitectura vernaculară românească” , adică cea de la sat. Micuților lugojeni le-au fost prezentate tipologii de planimetrii și fațade, precum și mobilierul caracteristic din diferite regiuni ale țări.

Nu au lipsit filmulețele interactive și s-au creat machete de căsuțe, din carton. Căsuțele decorate cu motive tradiționale românești și mobilate conform regiunilor geografice, deoarece fiecare echipă a avut propriul ateleir, pe specificul unei regiuni. Ulterior, și-au creat satul. Nu au lipsit îmbrățițerile dintre cei șapte studenți voluntari și cei 25 de copii. Cei de la Arhitectură au fost coordonați de profesoara Cristina Povian.

Atelierul ”Micii Arhitecți” a fost la a treia ediție consecutivă.

LĂSAȚI UN MESAJ