34 de naiuri făcute din lemnul unui dintre cei mai speciali arbori din lume. Marți, la Timișoara, mai mulți copii și tineri japonezi, Senda Pan Flute Choir, vor susține un moment artistic cu totul și cu totul deosebit.

Naiurile celor 34 de artiști sunt făcute din lemnul unui arbore special. În 6 august 1945, când a căzut bomba la Hiroshima, un chiparos din curtea școlii din Senda, la doar 2,2 km de epicentru, a rămas intact. Copacul a devenit iubit și celebru, dar în 2015, el s-a uscat. Pomul a fost tăiat și din el s-au confecționat 95 de naiuri. Chiparosul a fost un Hibako Jumoku, protejat de autorități. Mai există astfel de copaci, iar semințele lor au fost distribuite în toată lumea, ca semn de pace.

Concertul are loc marți, la ora 18, la Centrul Reformat Noul Mileniu. De duminică, 17 septembrie, copiii ajung la Timișoara. Ei fac trei zile un schimb de experiență cu elevii Liceului Teoretic „Bela Bartok”. În iunie, două cadre didactice de la liceul mahgiar au fost în Japonia, la conferințe și ateliere la Hiroshima.

foto: EU Japan Fest

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ