DISTRIBUIȚI

Coronavirusul nu iartă echipele de fotbal din județul Timiș. La CSC Ghiroda și Giarmata Vii au fost depistate zece cazuri de infectare, dar clubul a primit avizul DSP în această după-masă pentru a putea juca miercuri în turul IV al Cupei României cu ASU Politehnica. 

Din cele zece cazuri, șase sunt la jucători iar patru la oameni din staff. C Octavian Benga spune că era normal ca și Ghiroda să intre în carantină, așa cum s-a petrecut cu Poli după meciul cu Ciucul. Cum în Cupa României nu există amânare, clubul de Liga 3 ar fi pierdut automat jocul. ”Am primit informația că și cei de la Ghiroda, din păcate, au probleme legate de coronavirus. Sperăm cu, tot respectul pe care îl port față de Ghiroda, să fie tratați cum am fost tratați și noi. Sănătate jucătorilor și a celor din jur să fie respectată pentru că sănătate e mai importantă decât jocul de fotbal în sine. Sperăm să se evite anumite probleme pe viitor. Dacă se va juca vom pregăti jocul ca să câștigăm. Ne dorim să mergem mai departe. Toată lumea din cadrul clubului își dorește ca echipa să meargă și pe acest front”, a declarat tehnicianul lui ASU Poli.

Poli a avut și ea recent 11 cazuri de coronavirus depistate pe rând. Din primii șapte, cinci fotbaliști au fost retestați pentru a se antrena separat. Ei au nevoie de al doilea teste negativ, conform protocolului FRF. Alt jucător din ”calupul” de șapte e, din informațiile noastre, Denis Radu,  vindecat deja înainte de meciul de sâmbăta trecută. ”Voi vedea astăzi ce formulă voi adopta pentru meciul de mâine, dacă vor fi mai mulți juniori sau aceiași jucători care au jucat la Târgu Jiu. Rămâne de văzut. Sperăm ca o parte din jucătorii izolați să revină sănătoși ca să îi avem măcar pentru meciul de sâmbătă, cel cu Slatina, un lot mai numeros. Azi dimineața au mai fost retestați câțiva jucători. Vom vedea, nu este neapărat sigur că îi voi folosi. Mi-am dorit ca o parte dintre jucători să fie retestați pentru a reveni la antrenamente, să înceapă să se miște, să-și recupereze potențialul fizic, pentru că au stat două săptămâni unii dintre ei, alții zece zile”, a mai spus Benga.

Partida de la Ghiroda începe miercuri la ora 14,30.

LĂSAȚI UN MESAJ