Suntem în pre-campanie din 12 martie, iar orașul e împânzit cu diverse imagini, deocamdată fără îndemnul direct la vot. Pe unul dintre ecranele publicitare foarte „vânate” din zona centrală, rulează de câteva zile și o imagine cu viceprimarul Cosmin Tabără, și sigla partidului din care (încă) mai face parte, PNL.

Desigur, putem privi și argumentul cum că Tabără a comandat reclama pe când încă era președinte PNL Timișoara, înainte să fie mazilit iar în locul său să fie numit Cristian Bușoi. Așa cum nu a ascuns-o, Tabără a fost mereu foarte vexat că PNL, atât prin vocea fostului președinte la fel de mazilit, cât și prin decizia conducerii naționale, nu a fost lăsat să candideze la Primăria Timișoara, unde evident, avea șansa porcului de Crăciun. De când și-a dat seama și el că la PNL a fost o pseudocompetiție internă, în care doar el și Sorin Supuran s-au înscris doar pentru a lua o marea țeapă, Tabără a schimbat foaia în ședințele de consiliu local.

De atunci, Tabără a devenit la votul multor proiecte la care PNL nu vota sau vota împotriva un alt ”jollyjoker” al USR, la fel ca Raul Ambruș, cel căruia i-a luat, ironia sorții, șefia filialei Timișoarei după niște alegeri cu un circ de nedescris în 2021. Aceiași useriști la care Tabără se răstea de foarte multe ori în momente anterioare ale mandatului de viceprimar dar care, culmea, au avut rol decisiv în alegerea sa ca viceprimar, deoarece au spus că nu-l vota niciodată pe Dan Diaconu, asociat prea mult ca imagine cu Nicolae Robu. Roata s-a întors din nou, iar Tabără a votat inclusiv controversata înțelegere cu fondul de investiții IFC (al Băncii Mondiale) pentru un spital municipal făcut în parteneriat public privat.

De altfel, ca să revenim la reclama electorală, pe ecranul publicitar din intersecția bulevardelor Mihai Vitează și Vasile Pârvan rulează și alte figuri politice. Dominic Fritz, dar și o imagine cu cei doi corifei pesediști, Sorin Grindeanu și Alfred Simonis. Și, mai nou, imaginea cu Tabără? De ce, mai ales că într-o înregistrarea publicată de Buletin de Timișoara, Tabără sublinia că va candida independent, pentru că știe că partidul nu-l va pune nici pe loc eligibil de consilier local. Ei bine, se pare că Tabără e prieten cu mai multe partide, desigur, în afară de cel din care face parte, și nu doar cu USR.

Surse din PNL ne-au confirmat că altă figură de pe ecranele publicitare extrem de bine plasate din Timișoara îl încurajează să candideze ca independent. Este vorba despre nimeni altul decât Alfred Simonis, care, teoretic, e ”coleg” de candidatură cu Robu. Desigur, o candidatură a lui Tabără, una fără nicio șansă, ar rupe din voturile care, teoretic, ar putea merge spre Robu. Ceea ce dovedește încă o dată că Simonis vrea ca Dominic Fritz să câștige alegerile, dar și că Tabără nu are nicio problemă să intre în jocuri politice de o stupiditate colosală.

Mai punctăm că fostul consilier personal al lui Tabără, Ilie Sîrbu, s-a înscris recent în AUR, deci nu ar trebui să ne mire că Tabără să migreze nici acolo. În fond, cu orice partid pare că se înțelege mai bine decât cu PNL, din care mai face, încă, parte. Până acum, oficial, la Primăria Timișoara avem patur candidați (îi enumerăm în ordinea anunțării candidaturii, cronologic): Dominic Fritz (USR), Nicolae Robu (PNL-PSD), Marian Vasiel (independent) și Raul Olajos (REPER).

LĂSAȚI UN MESAJ