Astăzi, în mod deja tradițional, în Timișoara se sărbătorea Ziua Transportului Public, dar evenimentul a fost anulat după ce, din cauza neștiute de nimeni, Culiță Chiș i-a preluat organizarea. Cosmin Tabără critică administrația USR, fără să spună că STPT, cea care trebuia să organizeze evenimentul, e condusă de liberalul Patriciu Rușeț, cu care este coleg de partid!

În mod normal, STPT a organizat evenimentul, dar Culiță Chiș, managerul de proiect pentru achiziția din fonduri europene a tramvaielor turcești, a anunțat un eveniment organizat de el, pe ultima sută de metri. Cosmin Tabără vorbește despre proasta organizare. ”Din păcate, Ziua Transportului Public Local din acest an a reprezentat un eșec pentru cetățenii orașului nostru. Această zi trebuia să reprezinte un prilej de sărbătoare, dar s-a transformat într-un moment de bâlbâială generală, management defectuos, care reflectă din nou traiectoria greșită pe care merge administrația Timișoarei, iar aceste lucruri trebuie îndreptate în viitor, motiv pentru care trag un semnal public în acest sens. Această sărbătoare e o tradiție a transportului public din Timișoara, cu parade, tramvai cu cai, atmosferă de sărbătoare, iar anul 1869 reprezintă anul nașterii societății de transport timișorean.  Anul acesta? Organizare și comunicare dezastroasă între factorii de decizie, fiind anulat evenimentul în ultimul moment și neasumat practic de nimeni, cu 24 de minute înainte de startul evenimentului”, spune Cosmin Tabără.

Viceprimarul care a rămas recent fără conducerea Direcției de Patrimoniu sugerează că el nu ar fi putut participa la eveniment, din motive de ”exil politic”. ”Nu s-au dat explicații, iar factorii responsabili de eveniment din Primărie în subordinea cărora se află societatea de transport au invocat doar motive organizatorice care au stat la baza acestui moment de batjocură a timișorenilor. Din păcate, acesta nu este singurul de acest fel, pentru că astfel de «motive organizatorice» le regăsim în tot mai multe sfere care țin de competența administrației locale parte USR, de la căldură și curățenie până la trafic și siguranță. Probabil nu avea cine reprezenta Primăria Municipiului Timișoara la eveniment, unii fiind în concediu, alții prinși în întâlniri, alții «interziși politic» pentru a fi delegați”, mai spune Tabără.

Tabără își cere scuze oamenilor de la instituții, puși pe drum aiurea pentru un eveniment anulat. ”În numele Primăriei Muncipiului Timișoara ne cerem scuze celor puși pe drumuri inutil, copii, bătrâni de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, respectiv DAS, anunțați inițial că vor putea călători pe traseul turistic cu unul din noile tramvaie achiziționate printr-un proiect european. Era de văzut modul de funcționare a bicicletei care produce suc proaspăt pentru pasageri, dar toate acestea rămân pe altă dată când sperăm să existe mai multă responsabilitate, comunicare și asumare. Când nu puteți, cereți ajutor”, a mai spus liberalul.

Cum spuneam, Tabără nu spune de ce STPT nu a organizat evenimentul, cum era normal. Probabil înțepăturile sunt pentru vicele USR, Ruben Lațcău, cel care s eocupăd e transportul public.

LĂSAȚI UN MESAJ