Viceprimarul PNL Cosmin Tabără a intrat, teoretic, într-o competiție internă pentru a fi desemnat candidat la Primăria Municipiului Timișoara, pe care convins că o va câștiga. Liberalul crede că îi bate și pe Dominic Fritz, și pe Nicolae Robu. 

Marți, pe Facebook, într-un cadru total informal și atât de iubit de fostul primar pe care acum îl reneagă, Alin Nica a anunțat că el s-a înscris în competiția internă pentru candidatura la un nou mandat în fruntea CJT, iar Cosmin Tabără, pentru a candida la primărie. Deși s-a zvonit că Nica a făcut asta intenționat, să nu-l lase pe Tabără să facă anunțul, viceprimarul încearcă să o scalde, cu toate că tot el recunoște că Nica știe ca Tabără avea o conferință de presă programată joi. Conferința a fost convocată pentru a prezneta presei un bilanț plicitisitor al celor doi ani de mandat de vice, ca o recapitulare într-o școală comunistă. ”Nu este o lansare a candidatului la primărie, ci este o lansare a unei candidaturi interne. Ca președinte de partid, a vrut el să anunțe  Nu am înțeles adversitatea unui care este deja câștigător, s-a lansat un adevărat tăvălug”, a spus Tabără, cu referire  și la Robu în ultima frază.

Reamintim, față de momentul în care a devenit viceprimar oficial, ianuarie 2021, Tabără a fost lăsat de Dominic Fritz fără atribuțiile de la Departamentul Juridic și Direcția de Patrimoniu. Nica a declarat o dată că vicele, coleg cu el de partid a fost ”lăsat să ascută creioane”, adică lăsat cu atribuțiile la Sport, Direcția de Evidență a Populației, Autoritatea Tutelară li Poliția Locală. Tabără spune că nu a simțit că Nica l-a ironizat. ”A fost un atac la modul la care conduce Fritz”, a spus Tabără. Vicele a spus că se mai ocupă însă și acum de chestiuni juridice sau de patrimoniu. Iată cum explică: ”Eu nu mai am Direcția de Patrimoniu, dar am fost multe comisii în care rezolva situații de patrimoniu. Mă implic și gpsesc artificii. Eu mă implic și mă voi implica de pe hol. (n.r întrebat cum lucrează fără a avea acte ștampilate). Lucrăm fără ștampilă”, a spus Tabără, într-o declarație care nici nu mai trebuie comentată.

 

În condițiile în care Nicolae Robu nu va intra în acest joc al candidaturilor interne în PNL, așadar, va candida separat la primărie, Timișplus l-a întrebat pe Tabără dacă chiar crede că are șanse și pe ce se bazează. ”Mă bazez pe mine și pe ceea ce se întâpmplă în momentul de față. Eu cred că Timișoara poate mai mult și pretențiile alegătorului sunt mari. Vreau o Timișoara mai curată, mai  liniștită, în care scandalurile să nu mai fie la ordinea zilei, în care factorii decidenți să nu se mai amenințe cu plângeri la DNA. Vi se pare normal? Vă place această atmosferă? Primaurl dă declarații lapoliție, DNA descinde în primărie. În momentul de față, iamginea Timișoarei este terfelită din punctul meu de vedere. Nu e normal. Timișoara era o mândrie acum câțiva ani. Pentru mine lucrurile acestea sunt de neacceptat”, a spus liberalul Tabără.

De asemenea, el a explicat și ce consideră că-l recomandă. ”Eu cred că în momentul de față, pot aduce un plus de dezvoltare Timișoare, pot aduce o altă imagine, pentru că am o experiență dobândită atât din punct de vedere profesional, cât și pe cale administrativă, pentru că sunt un tip care poate lucra cu aproape oricine, pentru că am prioiecte și am dovedit că în doi ani cu o mână de oameni am dezvoltat proiecte cât o echipă întreagă. Fără scandaluri, fără suport logistic din afară, fără a poza pentru imagine. Mi s-au limitat atribuțiile, dar cu toate acestea am reușit să fac faă și mă bucur. Îmi doresc ca ai mei copii să plece din Timișoara doar dacă își doresc, nu de nevoie. Dacă vor ceea ce au avut până în 2020, timișorenii au variantă. Dacă vor ceea ce au acum, au o variantă. Dacă vor mai mult, au variantă”, a spsu Tabără.

 

LĂSAȚI UN MESAJ