Site-ul nostru a tot semnalizat de-a lungul timpului că actuala administrație, fără a ne referi doar la primarul Fritz, distruge sportul în Timișoara și nu numai, iar situația disperată de la baschet ne certifică afirmațiile. Baschetbaliștii de la SCM Timișoara vor juca marți la Arad, un meci decisiv pentru a rămâne în Liga Națională de Baschet masculin.

Așa cum cei care urmăresc echipa deja știu, SCM a terminat grupa 11-18 pe locul 14, așa că va juca pentru a se menține în campionat cu locul 15, Petrolul Ploiești. Se joacă până ajunge o echipă la trei victorii, adică fie tot atâtea partide, fie patru, fie cinci. Primele două jocuri, cu o zi de pauză, sunt la alb-violeți acasă, deoarece sunt echipa mai bine clasată. Apoi se va juca în Prahova, iar în cazul unui decisiv, se revine în Banat. Federația a fixat ca date oficiale pentru primele jocuri 9 și 11, și în 9, competițiile de gimnastică aduse la ”pachet” de viceprimarul Cosmin Tabară, cel care se ocupă de Sport, desigur, cu acceptul lui Dominic Fritz. Iar data se putea modifica dar dacă voia adversarul, și, evident, nu a vrut!

Sorin Șipoș, președintele Consiliului de Administrație al SCM Timișoara a răbufnit și, deși e coleg de partid cu Fritz, spune că oficial, clubul SCM nu a aflat de cele trei concursuri de gimnastică, care evident, se puteau ține în orice altă oraș, nu unul care trage de aceiași sală învechită. ”E inadmisibil ca după o lună în care am avut sala cu reparații avem o săptămână sala ocupată cu meciurile cruciale. Sunt negru de supărare pe subiectul acesta. Managerii (n.r. se referă la echipele de baschet și handbal) nu au avut condiții, două săptămâni a fost mirosul (n.r s-a dat cu vopsea ignifugă pe tavan). Pe mine nu m-a anunțat nimeni. Sunt extrem de furios, pur și simplu, toate eforturile noastre sunt în van. O lună am vopsit o sală care se putea vopsi în iulie sau august!”, ne-a declarat Șipoș.

În plin sezon, după trei ani în care nu a făcut nimic pentru Sala ”Constantin Jude”, Cosmin Tabără, și super-direcția de Sport și Transport Feroviar creată pentru a-l repune în funcție, conform deciziei instanței pe Culiță Chiș, au început să facă tot felul de mutări de imagine în sală, căci ziarele de casă au fost chemate să scrie că sala va fi de recunoscut. În fond, s-au înlocuit scaune cu alte scaune, fotolii cu alte fotolii, doar pentru o altă culoare și s-a împuțit sala cu vopsea ignifugă, pentru o extrem de prețioasă autorizare ISU. Gurile rele de la sală spun că se știe și ce firmă va schimba parchetul la vară, iar Tabără și Culiță au luat panouri de baschet acționate electric și voiau să le schimbe înainte de un meci decisiv!

De ce s-a împuțit sală cu vopsea ignifugă, de le venea să vomite inclusiv spectatorilor? Pentru că urmează:Campionatul național de junioare I pe echipe, Turneul Internațional Rising Star și Campionatul Național Individual și pe Echipe de junioare II și III. Pentru a putea juca la Arad și asigura condiții sieși și adversarului plătește 2000 de lei pentru două antrenamente și meci, căci la sala din Arad, o oră de antrenament e 250 de lei, iar una de joc oficial, 500 de lei. Nu mai vorbim de umilință de a juca într-un oraș rival sportiv Timișoarei. Handalul are mai mult noroc, căci va folosi Sala de la Oituz, căci baschetul se antrenează la Buziaș.

Altfel, mai spunem că băiatul lui Tabără a jucat baschet. Concluziile le trageți singuri!

LĂSAȚI UN MESAJ