DISTRIBUIȚI

Afganul care și-a ucis prin înjunghiere un conațional la Gara de Nord în această primăvară a fost prins în sfârșit, în Grecia. Fugarul, care a reușit să iasă din România după fapta comisă în timpul unei altercații dintre două grupuri, ar fi fost prins aseară, dar ministrul de Interne Lucian Bode a ținut să dea veste astăzi, cu ocazia vizitei sale la Timișoara.

Afganul a fost prins pe aeroportul din Atena, iar ministrul nu a putut spune unde dorea să se îmbarce. ”În vederea depistării fugarului au fost foarte multe activități. Rețeaua europeană a desfășruat foarte multe activități specifice. Sunt bucuros să vă spun că în urma cooperării polițitilor internaționali din toaăt Europa, România și celelalte state membre UE, a fost reținut un bărbat cetățean afgan, urmărit internațional pentru omorul de la Timișoara. În continuare, urmează procedura de predar, prin Ministerul Justiției vom trimite o escortă, pentru continuarea cercetărilor”, a declarat Lucian Bode, invitat la Timișoara la conferința despre securitate în Balcani. Fugarul va fi adus la București.

Altfel, ministrul spune că Timișoara e tratată în continuare ca o prioritate în problema migranților, deoarece este în continaure un pol unde se adăpostesc cei ce vin din Serbia și vor să fugă spre Ungaria. ”La nivelul tuturor ministerului migrația ilegală este una dintre obiectivele prioritare, fiind tratată cu maximă responsaiblitate. Zona Municpiului Timișoara se află sub atenta supraveghere și s emențin toată măsurile care constituirea acelei zone speciale de siguranță în zona Gării de Nord. Aplicăm un plan comun de acțiune a tuturor structurilor noastre din județul Timiș”, a punctat ministrul. Zona specială de securitate din jurul gării s-a constituit după crima comisă de afganul prins în Grecia.

În zona Gării de Nord, sunt zilnic între 160 de lucrători ai structurilor MAI, cu 70 de mijloace auto. În perioada 1 ianuarie 2021 – 13 iunie 2021, 34.777 de migranți ilegali au fost depistați la frontierele țării. Conform lui Lucian Bode, 92% dintre ei au fost reținuți la frontiere însă. Centrele pentru solicitanții de azil sunt la 49,2% din capacitate ocupată, dar, chiar și așa, în România avem în prezent 143.000 de străini cu cerere de protecție!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ