Peste două săptămâni, Cristian Melinte va debuta în Liga I cu echipa din orașul natal, după mulți ani de așteptări. Timișoreanul ce a jucat și în Italia este la ora actuală cel mai polivalent fotbalist din lotul lui Dan Alexa, care l-a folosit pe trei posturi diferite și în cantonamentul de la Radenci.

Melinte consideră că toate meciurile din Slovenia au fost dificile, indiferent că adversarul s-a numit Koper, Zavrc, Istra Pula sau Rad Belgrad. ”A fost un cantonament greu, dar e bine că l-am terminat cu bine toți, doar doi jucători au mici probleme. Acum așteptăm să înceapă campionatul cât mai repede. Am avut patru meciuri foarte bune, este bine că nu am primit gol. Au fost două victorii și două egaluri, dar eu zic că suntem pregătiți pentru Liga I. Toate meciurile au fost grele, nu a fost niciun meci ușor, dar în Liga I va fi altceva, când vom juca pe puncte, va fi cu totul altfel”, a declarat Melinte.

Dan Alexa și Daniel Stanciu vor să mai transfere un fundaș central, iar pe lista lor se regăsește Srgjan Luchin, dar și alte două nume, dacă stopperul Stelei va refuza. Melinte nu se teme de concurență, mai ales că în cantonament a jucat fundaș central, fundaș dreapta, mijlocaş la închidere, iar în Liga a II-a a jucat și fundaș stânga. ”Două meciuri am jucat închizător, unul fundaș central, altul fundaș dreapta. Eu am vorbit cu Mister, i-am zis că mă poate folosi oriunde are nevoie de mine. Pentru mine, important e să joc, în primul rând. Orice jucător care vine sper să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul”, a explicat cel mai polivalent fotbalist din defensiva alb-violeților.

Melinte spune că ediția actuală a Ligii I va fi mai tare, deoarece au rămas doar 14 echipe și spune că nu e bine ca el sau coechipierii să se gândească la lupta de la titlu. Totuși, fundașul de 27 de ani crede că ACS Poli are mari șanse să termine în primele șase și să intre în play-off, chiar dacă a văzut că și adversarele s-au întărit. ”Cât mai citeam ziarele seara, am văzut că toate echipele s-au întărit. Este normal, acum sunt 14 echipe și va fi un an, foarte, foarte greu. Eu mă gândesc să ajungem noi în play-off prima dată. Nu vreau să ne gândim la titlu. Eu zic că putem să ne calificăm în play-off”, a punctat Melinte.

ACS Poli va juca în prima etapă cu Pandurii Târgu-Jiu, una din echipele care încă nu au un lot prea numeros. Totuși, Cristian Melinte spune că jucătorii rămași la gorjeni sunt fotbaliști de calitate. ”Au echipă bună, au plecat câțiva jucători. Am citit că zicea președintele lor că sunt doar 15-16 jucători la antrenament, dar va fi un meci foarte, foarte greu. Mai ales că e şi prima etapă. Pandurii au o echipă foarte, foarte bună”, a precizat fundașul.

Sâmbătă, timișorenii au amicalul de prezentare cu Bekescsaba Elore, iar luni, în 13 iulie, echipa va debuta în Liga I. Melinte speră ca timișorenii să vină în număr mare la cele două jocuri. ”Eu sper să bine pentru noi. Așteptăm lumea, sperăm. Îi așteptăm și sâmbătă, la meci, dar și luni, pentru că avem foarte, foarte mare nevoie de public”, a adăugat jucătorul.

Anda DELIU
(foto: facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ