DISTRIBUIȚI

Candidatul USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, acuză Consiliului Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara că închid ochii la neregulile privind compania Retim. În speță, este vorba despre faptul că deșeurile fermentate de la deponeul de la Ghizela ajung în apele râului Timiș, aspect semnalat de site-ul Recorder.

Moș dă vina direct pe CJT și pe primăria condusă de Robu. ”Ce ați face dacă ați afla că tone de deșeuri au fost aruncate în Bega cu complicitatea administrațiilor și a instituțiilor din Timiș? Această întrebare nu este retorică, pentru că AVEM toate dovezile că aceste lucruri se întâmplă de mulți ani. Operatorul RETIM este principalul responsabil, cu complicitatea Gărzii de Mediu, cu complicitatea CJ Timiș și cu indiferența (intenționată) a autorităților locale. Nu este o exagerare… Tot ce aruncăm noi la gunoi – de la medicamente, uleiuri, vopsele, produse cosmetice, săpunuri, soluții de curățat – ajunge în râul Timiș. Dacă nu e tras nimeni la răspundere… nu există nicio problemă. În tot acest timp, Nicolae Robu circulă zilnic într-o limuzină ”donată” perfect ”legitim” de către aceeași firmă RETIM care ne distruge mediul.Acționar majoritar la RETIM este chiar CONSILIUL LOCAL Timișoara. Acesta deține 50% dintre acțiunile companiei, iar unul dintre reprezentanții Consiliului Local în Consiliul de Administrație al RETIM este nimeni alta decât Sanda Greblă…fosta șefă de cabinet a lui Nicolae Robu. Era chiar și Ionuț Nasleu, prietenul interlopilor și sfătuitorul lui Robu.Este un dezastru ecologic, dar este făcut în timp, cu seriozitate și perseverență de o firmă care nu are niciun interes să-și facă treaba corect, cu complicitatea instituțiilor corupte. Corupte, nu doar indiferente… pentru că oamenii care au tras semnale de alarmă au fost amenințați și apoi forțați să-și dea demisia”, spune useristul.

USR a mai ridicat problema din localitatea Ghizela, dar referitoare la mirosul pestilențial de care au parte locuitorii, miros care vine de la deponeul ecologic. „Eu am mers acolo săptămâna trecută, împreună cu colegii mei, în urma plângerilor celor din zonă, care efectiv nu-și mai puteau trăi viețile din cauza mirosurilor insuportabile. Recunosc că nu mi-am imaginat că avem un dezastru ecologic în județ, iar acum cei de la recorder.ro au expus și demonstrat exact cât de grav este ce se întâmplă acolo. Sunt cu toții pe-o mână și se acoperă reciproc, în timp ce noi stăm pe cap cu un dezastru ecologic încă din 2016. Această stație de epurare care e depășită și care aruncă apă contaminată în Timiș este prezentată drept un succes al administrației. Așa arată succesul partidelor vechi. Și exact asta se întâmplă peste tot când instituțiile sunt căpușate de oameni aflați în buzunarele partidelor și a «oamenilor de afaceri controversați». Așa arată o «colaborare excelentă» între PSD și PNL, din care noi avem de câștigat doar un dezastru ecologic”, punctează Moș.

USR a propus o stație de fermentare a deșeurilor, pentru a rezolva problema. ”Este o tragedie și vă spun la modul cel mai sincer că în lupta noastră pentru demascarea corupției am descoperit că realitatea de pe teren este chiar mai gravă decât ne-am fi putut imagina. Soluții există. USR Timiș chiar a propus o instalație de biofermentare pentru a remedia aceste probleme, pe care le intuiam în urma analizelor trimestriale pe care le fac Apele Române.Așa arată o tragedie politică, dar fără culoare politică. Așa arată politica de tip vechi. Așa arată conflictele de interese și o întreagă clasă politică care ne ia de proști”, mai spune liderul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ