Candidatul alianței  USR-PLUS  la președinția Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, spune că Nicolae Robu și Călin Dobra sunt ”pe blat” și că se critică mereu doar de ochii lumii. Cu alte cuvinte, președintele filialei USR spune că vechea alianță USL nu a murit, ci doar s-a „transformat”.

Moș spune că e o strategie națională. ”PSD și PNL sunt într-un război permanent, dar cred că doar de ochii lumii. Ei au nevoie unii de alții, să se potențeze reciproc și să rămână relevanți. Domnul Robu și Domnul Dobra sunt într-un război permanent, dar doar de ochii lumii. Se folosesc de mimarea unui perpetuu conflict între ei, doar ca să se acuze reciproc de ce nu au făcut. Nu am văzut niciodată o competiție reală între ei, sau o colaborare. Ceea ce trage Timișoara și județul în jos. Primarii și cei din consiliul județean nu fac nimic din ceea ce au promis acum patru ani. Încearcă din nou să se cațere pe aceleași subiecte în campania electorală. Nu s-a făcut nimic la Castelul Huniade, nu s-a făcut nimic la Aerodromul Cioca, dar vorbim de aceleași subiecte de acum trei ani și jumătate”, spune Cristian Moș.

Candidatul alianței USR-PLUS spune că este ușor ridicol ca aleșii locali și județeni să se laude acum cu chestiuni firește precum proiectele de asfaltare, canalizare sau digitalizare.”Noi cei din USR-PLUS considerăm că încă din prima zi trebuie să se facă asfaltarea, canalizarea ar trebui făcute încă din prima, nu să se laude primarii și președinții de consiliu județean înainte de alegeri cu aceste lucruri. Digitalizarea este un lucru normal în anul 2020. Avem exemple din alte țări care ar putea fi preluate aici și să funcționeze”, spune Moș, cu referire la campania lui Dobra, dar și a contracandidatului său de la PNL, Alin Nica.

Moș a mai punctat că i se pare oportun ca în Timiș să se creeze un pol al industriei medicale, așa cum România nu mai are în momentul de față. ”Viziunea mea e să creăm un pol medical care să funcționeze în zona de vest. Am discutat acest subiect și cu fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Pandemia ne-a arătat că avem nevoie de acest lucru în Europa. În România nu mai avea o zonă specializată pe domeniul pharma. Mai întâi, avem producția de echipamente medicale. Conversia din alte zone spre cea de echipamente medicală a ușoară. Trecând printr-o viziune lungă, putem ajunge să pornim inclusiv universitățile, cum e cea de chimie, pentru că în clipa de față, deoarece oamenii nu prea au unde să se angajeze, nici motoarele nu sunt turate la maximum. Timișul ar putea fi acea zonă a Europei unde industria medicală pharma să se dezvolte”, a mai spus Cristian Moș.

foto: facebook.com/pg/cristianmosusrtimis

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ