DISTRIBUIȚI

După ce ieri, USR-PLUS nu l-a votat pe lirablul Cosmin Tabără ca viceprimar, dar liberali l-au votat pe Ruben Lațcău, Cristian Moș a ieșit în sfârșit cu declarații publice. Liderul filialei din Timiș a USR-PLUS îi cere lui Alin Nica să stabilească acum vicepreședinții de consiliu județean, astfel încât el să se vadă vicepreședinte și Tabără să devină viceprimar.

Ieri, PNL, USR-PLUS și PSD au votat pentru Lațcău, dar pentru tabără au votat doar liberalii. Pro România nu i-a votat pe niciunul dintre cei doi. Chiar și așa, Moș neagă o alianță cu PSD. ”În calitate de lider USR Timiș vreau să punctez un aspect extrem de important: USR PLUS nu a făcut înțelegeri pe sub masă nici cu PSD, nici cu PRO România. Cred că, mai ales în această perioadă, stabilitatea din administrațiile locale, dar și județene, trebuie să fie o prioritate pentru decidenți. La alegerile locale din acest an, USR PLUS și PNL au câștigat, atât în Timișoara cât și în județul Timiș, o majoritate covârșitoare. Dar, cu toate astea, nici USR PLUS, nici PNL, nu au obținut majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean. E foarte clar deci că am fost mandatați ca în următorii patru ani să conducem Timișoara și Timișul împreună cu colegii noștri din PNL. Acesta este motivul pentru care încă din prima săptămâna de după alegerile locale ne-am format o echipă de negocieri și am inițiat discuții cu conducerea PNL Timiș”, spune Cristian Moș.

Cel care a candidat pentru funcția de președinte al CJT și acum este consilieri județean spune că nu înțekege de ce liberalii vor timp pentru a lua decizii. ”În toată această perioadă m-am abținut să comentez motivele refuzului partenerilor noștri de negocieri de a avea un pact clar până astăzi, dar nu-mi vine să cred că după săptămâni bune situația aceasta nu și-a găsit rezolvare. Noi, la USR PLUS Timiș, suntem obișnuiți să rezolvăm mult mai repede orice problemă ne apare-n cale. Probabil așa am ajuns, în doar patru ani de la înființare, de la o mână de oameni… la cea mai puternică filială din țară. Am auzit că suntem acuzați de «lipsă de răbdare» – da, adevărul este că ne dorim să ne apucăm de treabă cât mai curând și suntem nerăbdători să facem ceea ce timișeni ne-au mandatat să facem – dacă asta este un lucru bun sau rău vă las pe dumneavoastră să decideți. Cred că este momentul să trecem la etapa următoare și să lăsăm în urmă absolut orice divergență, este momentul să respectăm votul timișenilor și să nu mai lungim această situație de incertitudine care planează asupra aparatului executiv din CJT. Un parteneriat real între USR PLUS și PNL trebuie să se desfășoare atât pe plan legislativ, în Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara, cât și în plan executiv”, consideră Moș.

Practic, acum Nica și Moș par să se șantajeze reciproc, iar ultimul îi cere președintelui de CJT să-l pună vicepreședinte, pentru ca votul să vină și pentru Cosmin Tabără! Moș chiar îi mulțumește lui Fritz că în Consiliul Local Timișoara nu a fost votat Tabără. ”În calitate de lider de grup USR PLUS îl rog public pe domnul președinte CJT, Alin Nica, să convoace săptămâna aceasta o ședință de Consiliu Județean și să supună la vot alegerea vicepreședinților CJT, astfel deblocând o situație care nu trebuie perpetuată. Timișenii au nevoie de o conducere județeană cât mai puternică și muncitoare – iar USR PLUS și PNL pot asigura asta. În final vreau să-i mulțumesc lui Dominic că a luptat pentru ca votul timișenilor să fie respectat. Știu că este o perioadă extrem de dificilă pentru aparatul executiv din Primăria Municipiului Timișoara și vreau să-l asigur de absolut toată susținerea mea. Sper că, în scurt timp, o să poate să numească și cel de-al doilea viceprimar și că domnul Cosmin Tabără (PNL) o să poată să preia cu profesionalism atribuțiile pe care Dominic o să le delege către el”, mai cere Moș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ