Joi, Alin Nica a ales să comunice printr-o informare trimisă mass-mediei de la Forța Dreptei, nicidecum de la consiliul județean, că îi retrage atribuțiile vicelui Cristian Moș. Cel care nu a demisionat din USR spune că nu i s-a comunicat oficial nimic și că el va demisiona din funcție dacă o face și Alin Nica, care nu mai e membru PNL.

Moș spune că a aflat din presă că i se retrag atribuțiile. „Aseară am ajuns foarte târziu acasă, pentru că am fost alături de colegii din echipa mea la strâns de semnături. Mai avem 10 zile și trebuie să strângem peste 3000 de semnături pentru candidatura mea independentă la funcția de primar al Timișoarei. În dimineața asta am citit în presă că ieri mi s-au retras atribuțiile de vicepreședinte. Mărturisesc că nici pe mail, nici în birou nu am primit, până la ora transmiterii acestui comunicat, o decizie oficială în acest sens, deci îmi rămâne să comentez doar o declarație politică momentan”, spune vicele ajuns în funcție din calitate de mebru USR.

Moș spune că Nica acționează la comanda lui Fritz. ”Evident că înțeleg că domnul Alin Nica a trebuit să-și arate devotamentul față de noul său prieten, Dominic Fritz, mă așteptam la această reacție. Chiar ieri în conferința de presă susținută povesteam cum în ultimii ani am fost extrem de precaut în relația cu colegii din executivul CJT, tocmai pentru că știam că pentru ei cele 51.759 de voturi pe care le-am primit de la timișeni sunt irelevante în jocurile politice pe care vor să le facă. Ridicarea atribuțiilor de vicepreședinte însemna că toate proiectele pentru Timiș, pe care împreună cu echipele mele le-am ridicat de la zero, erau puse în pericol”, explică Moș.

Altfel, Moș, încă membru USR, dacă Fritz nu îl exclude, crede că și Nica ar trebui să demisioneze, pe argumentul partidului din care aj fost aleși în anul 2020. ”Pe de altă parte am înțeles, tot din presă, că mi se cere demisia din funcția de vicepreședinte.Mergând pe logica celor care au făcut aceste declarații – sigur, îmi voi prezenta demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș imediat după ce o să-și dea demisia domnul Alin Nica din funcția de președinte. Vă reamintesc că domnul Nica nu mai este susținut de PNL de aproape o luna, adică de partidul din partea căruia a candidat în 2020. Nu mi-e clar dacă în momentul de față este sau nu este membru în Forța Dreptei, eu sunt independentoneze, dacă argumentul partidului al căror memri erau în 2020 stă în picioare”, mai argumentează Cristian Moș.

Joi seara, o jurnalistă a întrebat pe un grup de comunicare cu presa dacă Alin Nica mai este membru PNL. Grupul fusese creat în urmă cu 10 zile chiar de Nica. de atunci, nu s-au postat comunicări și, foarte interesant, în grup sunt și angajatele de la comunciare din consiliul județean, deși un grup de comunicare al CJT există deja și, foarte important, funcționarii publici nu au voie să facă politică! Nica nu a răspuns la întrebare, motiv pentru care reporterul TimișPlus a întrebat de ce s-a creat, totuși, grupul, afirmaței lăsată tot fără răspuns. Anterior, La o conferință a Forței Dreptei, Nica a zis că în se va înscrie în partidul lui Ludovic Orban și, conform legii, asta va echivala cu plecarea sa din PNL.

Candidatul la Primăria Timișoara îi face pe Fritz și Nica „dinozauri”, în sensul că fac politică precum generațiile vechi. ”Îmi pare rău că domnul Nica este astăzi pus în postura să răspundă la comenzile lui Dominic Fritz. Am sperat că ultimii ani în care am fost colegi de lucru și colaborarea noastră administrativă i-au demonstrat fără echivoc că sunt aici să muncesc nu să fac jocurile politice ale vreunui X sau Y.
Dar îl înțeleg, până la urmă amândoi au ceva în comun, deși sunt tineri au adoptat un stil de a face politică asemeni dinozaurilor, din păcate”, mai adăugă vicele CJT.

Altfel, Moș spune că și azi a lucrat ca de obicei în instituție și a semnat inclusiv documente ca președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri. ”Eu sunt și astăzi în Consiliul Județean Timiș, din funcția de președinte ADID (n-am citit în presă că am fost schimbat și acolo) astăzi am de semnat actele aferente finanțării de 423.325,16, despre care v-am spus zilele trecute că o să ne ajute să dotăm 47 de școli din Timiș și Municipiul Timișoara cu coșuri de gunoi pentru colectarea separată a deșeurilor”, a mai adăugat Moș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ